2015 m. gegužės 8 d., penktadienis

Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai Joniškio rajono bibliotekose

            15-osios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginius Joniškio bibliotekininkai pradėjo balandžio 22-ąją poezijos vakaru Raudonojoje sinagogoje, kur aktoriaus Andriaus Bialobžeskio  lūpomis skambėjo Marcelijaus Martinaičio „Kukučio baladės“. 
           Balandžio 23-iosios vidudienį iš Viešosios bibliotekos balkono skambėjo kraštiečių kūryba. 
Visą savaitę ir jaunimui, ir senjorams Viešojoje bibliotekoje vyko elektroninių paslaugų pristatymai „Pasijusk išmanus Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje“. 
       Balandžio 29 d. į seminarą „Skaitymo skatinimas: problemos patirtis, idėjos“  pakviesti Viešosios ir mokyklų bibliotekų bibliotekininkai. Tądien Nacionalinės bibliotekų savaitės  proga bibliotekos bendruomenę pasveikino Joniškio klebonas dekanas Eduardas Semaška, padovanodamas viešosios bibliotekos skaitytojams naujų grožinių ir knygų jaunimui.lę. Seminare  pranešimą „Keičiasi vaikai ar jų poreikiai?“ skaitė  Šiaulių apskrities P. Višinskio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Aldona Šiaulienė, literatūrologė, Šiaulių universiteto profesorė, dr. Džiuljeta Maskuliūnienė pristatė literatūrinį pranešimą „Medžio poetika literatūroje ir kine“. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė dalijosi patirtimi ir pastebėjimais apie vaikų ir paauglių skaitymo skatinimo iniciatyvas savo skyriuje. 
 Šiaulių apskrities P. Višinskio viešosios bibliotekos Regioninio bibliotekų veiklos ir vadybos skyriaus vedėja Ekaterina Prakapene  pristatė pranešimą „Elektroninė  knyga. Elektroninių knygų skaitytuvas“, taip pat šia tema bendravo su Joniškio „Aušros“ gimnazijos gimnazistais. 
        Įdomių ir naudingų renginių bendruomenėse organizavo filialai. Kriukų filialas balandžio 23 d. Valakų kaime surengė knygnešio, kraštiečio Viktoro Pečiulio 160-ųjų gimimo metinių paminėtuves „Jurginių rytą gimusiam“, o balandžio 25 d. prie Blauzdžiūnų knygų išdavimo punkto organizavo tradicinę Jurginių šventę „Pabuskime su gamta ir knyga“. Bariūnų filiale mažieji ir būsimieji  skaitytojai iš vaikų darželio pakviesti į rytmetį „Kai bibliotekos durys atsidaro“, Rudiškių filiale vaikams surengta informacijos valandėlė „Skaitau naujoviškai – elektroninė knyga“. Maldenių filialas bibliotekų savaitę pasitiko fotografijų paroda „Akimirkos iš bibliotekos gyvenimo“, į virtualią kelionę „Bibliotekoje – pažintis su pasauliu“  pakvietė vyresnio amžiaus skaitytojus. 
          Bibliotekų savaitės renginius vainikavo daug gerų emocijų dovanoję  susitikimai Joniškyje ir Žagarėje su aktore Nijole Narmontaite ir verslininku, Lietuvos 1000-mečio odisėjos sumanytoju Pauliumi Kovu.  
          Nacionalinės bibliotekų savaitės metu išrinktos ir nominuotos geriausios 2014 metų rajono bibliotekininkės. Geriausia  Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos bibliotekininke kolektyvas išrinko Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėją Eglę Šukienę, tarp filialų – Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkę Eriką Vasiliauskaitę – Rašimienę.
         Nacionalinės bibliotekų savaitės metu bibliotekos veiklai, geriausiems  darbuotojams,  kraštiečių, bibliotekos bičiulių, skaitytojų  mintims buvo skirti   rajono laikraščio „Sidabrė“ puslapiai. Joniškiečių, bibliotekos bičiulių minčių apie skaitymą, knygą, biblioteką paroda su autorių nuotraukomis visą savaitę puošė ir bibliotekos langus.   
       Štai tokiomis mintimis apie biblioteką  pasidalijo Irena Avyžienė:  „Man brangi ir sava Joniškio biblioteka, nes tai ir Avyžiaus knygų namai, joje dirbančios, kaip Avyžius vadindavo, „darbščiosios mūsų kultūros bitelės“, pagarbiai ir atsidavusiai saugančios savo žemiečio rašytojo atminimą,  svetingai  priėmusios didžiąją dalį mūsų bibliotekos, rašytojo knygas, jaukiai įkurdinusios autentišką  darbo kambario kampelį. Tai tauriai  šviečiantis žiburys, skleidžiantis kultūros šviesą, telkiantis žmones prie knygų,  prie dvasinio ir  intelektualinio lobyno...“


Violeta Vilčiauskienė,
Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja


                                                 
      Aktorius Andrius Bialobžeskis skaito Marcelijaus  Martinaičio „Kukučio balades“

                                       
                                       
                                        Elektroninių paslaugų pristatymas senjorams


 Geriausios 2014 metų Jono Avvyžiaus viešosios bibliotekos bibliotekininkės:  (iš kairės)  Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė – Rašimienė ir Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė


 Knygos „Gyvenimas audroje: kaip išlikti sausam“ autorius Paulius Kovas su joniškiečiais Raudonojoje sinagogoje

                                  Aktorė Nijolė Narmontaitė susitikime su joniškiečiais


 Nacionalinės bibliotekų savaitės proga Joniškio bibliotekininkų bendruomenę sveikina Joniškio klebonas dekanas Eduardas Semaška


                Prie viešosios  bibliotekos – jaunųjų rotariečių klubo „Interaktas“   nariai                             






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą