2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Rytmetis su Hanso Kristiano Anderseno pasakomis Ukrinų bibliotekoje

Balandžio ir gegužės mėnesiais Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinių klasių vaikai skaitė Hanso Kristiano Anderseno pasakas, atkeliavusias lagamine iš Ukrinų bibliotekos. Gegužės 26 dienos rytą įvyko viktorina, kurios nugalėtoja pasipuošė pasakų karalaitės karūna, gavo dovanų knygą ir šokoladą „Karūna“.
Balandžio 2 dieną, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, į Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinę klasę iš bibliotekos atkeliavo lagaminas, su Hanso Kristiano Anderseno pasakomis, nes būtent tą dieną yra rašytojo gimtadienis ir šiais metais buvo minimos 210-osios jo gimimo metinės. Bibliotekininkė supažindino su garsiausio pasakininko biografija, jo kūryba ir pakvietė dalyvauti viktorinoje „Pasakų karalius ar karalaitė“. Visą balandį ir gegužę vaikai skaitė lagamine esančias knygas. Gegužės 26 dieną pradinių klasių vaikai ir jų mokytojos Jūratė Šiaulienė ir Geleta Karčekovienė atėjo į biblioteką perskaitę daug pasakų ir norėdami užsidėti karūną. Susipažinę su viktorinos taisyklėmis, vaikai įdėmiai žiūrėjo į kompiuterio ekraną, skaitė klausimus, o atsakymus rašė ant lapelio. Klausimai buvo ne tik iš gerai žinomų pasakų „Undinėlė“, „Bjaurusis ančiukas“ ir kitų, bet ir iš mažiau žinomų, tokių kaip „Dvylika iš pašto karietos“, „Skiltuvas“. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad nugalėjo trečios klasės mokinė Evelina Pučkorževičiūtė. Jai buvo uždėta karūna ir įteikti prizai. Nuo Evelinos mažai atsiliko vienodai balų surinkusios antrokė Kornelija Murinaitė ir trečiokė Gabija Miliūtė. Joms įteiktos saldžios dovanėlės.
Šiuolaikiniai vaikai retai bendrauja su knyga, mažai skaito, todėl šios viktorinos dėka jie turiningai praleido laisvalaikį, perskaitė ir susipažino su Hanso Kristiano Anderseno kūriniais. Pasakos moko pažinti pasaulį, kuris daugeliu aspektų panašus į tą, kuriame gyvename. Čia šalia gėrio, deja, yra ir daug blogio. Tad vaikui pasakos yra svarbios, įdomios ir reikalingos.

Valda Muravjovienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 
Ukrinų filialo bibliotekininkė




                                                 


      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą