2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Bibliotekos tradicija – susitikimas su „nulinukais“ (Radviliškis).

Bibliotekos tradicija – susitikimas su „nulinukais“.

Gegužės 28 d. Sidabravo biblioteka tradiciškai pakvietė į svečius Sidabravo gimnazijos pačius mažuosius atstovus – „nulinukus“ ir jų mokytoją Viliją Žymantienę.
Renginiu siekta  supažindinti vaikus su bibliotekos taisyklėmis. Juk kitais mokslo metais jie jau bus pirmokai ir bibliotekoje lankysis patys. Ir proga tokiai pažinčiai yra: šiemet bibliotekoje pradėta aptarnauti tik su Skaitytojo pažymėjimu, o jų mažiesiems sidabraviečiams padovanojo buvęs skaitytojas, mūsų bibliotekos bičiulis ir  talkininkas, šiuo metu gyvenantis, dirbantis Vilniuje Dalius Pranculis. Tad  mažiesiems renginio dalyviams ir galėjome įteikti nemokamus skaitytojo bilietus.
„Nulinukai“ taip pat turėjo savų dovanėlių – parengė įspūdingą pasisveikinimą, piešinių, dainelių, šokių. Bibliotekoje jų laukė Pasakų senelė – aktyvi čionykštė skaitytoja, buvusi mokytoja Zita Nosavičienė. Mūsų filialas turi šviesaus atminimo kraštiečio, profesoriaus Vlado Žuko kambarį, kuriame ir vyksta pasakų popietės, kiti panašaus pobūdžio renginiai. Mažieji svečiai susipažino su naujausių knygelių, kurias dovanojo projekto „Švieskime vaikus“ iniciatorius, vykdytojas, mecenatas Ramūnas Karbauskis, paroda. Vaikus pakvietėme dalyvauti konkurse – per vasarą perskaityti visas dovanotas knygas (ar kiek mažiau) ir gauti įvairių prizų. „Pasakų senelė“ dalyviams paskaitė pasaką, pateikė įvairių klausimų, užduočių. Vaikai gana aktyviai dalyvavo ir pelnė saldžių prizų.
Po to mažieji piešė ant trinkelių ir taip pat sulaukė saldžių prizų. Renginyje nusifotografuota prie vaikų pasodintos blindės. Ji auga šalia lauko skaityklėlės, kuri tuoj pradės veikti – kaip ir kasmet, per  vasaros atostogas.

Nijolė Snockienė,

Sidabravo filialo vyresnioji bibliotekininkė.

Mokytoja Vilija Žymantienė ir jos auklėtiniai.

Pasakas skaitė Zita Nosavičienė.

Pirma iš kairės Kamilė Gorinovaitė savanorė nusifotografavo su mažaisiais skaitytojais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą