2015 m. liepos 9 d., ketvirtadienis

Valstybės dienos minėjimas Ukrinuose

Septintus metus iš eilės Valstybės diena Ukrinuose švenčiama prie Stepono Gailevičiaus koplytstulpio. Liepos 6-osios vakarą ukriniškiai tęsė tradiciją čia giedoti ir „Tautišką giesmę“.
Šiemet Valstybės dienos minėjimas buvo išskirtinis, nes Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo bibliotekininkė, parengusi projektą „Patriotiškumas – vertybė“, gavo Lietuvos Kultūros tarybos finansavimą. Projekto tikslas yra diegti kaimo vaikams tautines vertybes, skatinti Tėvynės meilę, pilietiškumą, iniciatyvumą ir aktyvumą. Numatoma organizuoti fotografijų konkursą, tarpmokyklinę viktoriną, minėti valstybines šventes, į Ukrinus žada atvykti istorikas Alfredas Bumblauskas.
Valstybės dienos minėjimas buvo vienas pirmųjų projekto renginių. Prie Stepono Gailevičiaus koplytstulpio trijų kartų atstovai skaitė eiles apie mūsų tėvynę, jos didžią istorinę praeitį ir meilę jai. Mažieji skaitė Aldonos Ivaškevičiūtės-Blažienės eilėraščius „Mano Lietuva“ ir „Mūs Lietuva tokia mažytė“, vidurinioji karta – Bernardo Brazdžionio „Man Lietuva – šešiolikta vasario“, vyresniosios kartos atstovai – Onos Danutės Skinkytės „Lietuva“ ir Maironio „Kur bėga Šešupė“. Dainavo ir renginio dalyvius šokdino Ukrinų saviveiklininkai. Už projekto lėšas buvo nupirkta valstybinių vėliavų, kurios padovanotos kiekvienos Ukrinų kaimo gatvės bei aplinkinių kaimų atstovams. Jie pažadėjo, kad šios vėliavos plevėsuos prie namų per visas valstybines šventes.
Po šventinio minėjimo kultūros namuose žiūrėjome Donato Ulvydo režisuotą filmą „Tadas Blinda. Pradžia“.
Patriotais negimstama, o tampama. Tą jausmą reikia išsiugdyti. Manau, kad prie to prisidės ir projekto „Patriotiškumas – vertybė“ veikla.


Valda Muravjovienė
 Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ukrinų filialo vyresnioji bibliotekininkė


                                               



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą