2015 m. liepos 19 d., sekmadienis

Vasara atėjo vaivorykštės taku...

Vasarą dažnai matome spalvotą juostą danguje.  Nušvitus vaivorykštei, žmonės nuščiūva, tarsi būtų įvykęs stebuklas. O ir daugelyje kultūrų tikima, kad vaivorykštė neša laimę. Liepos 15 d. vidurdienį Vaikų bibliotekos jaunieji lankytojai išsiruošė pasivaikščioti vasaros vaivorykštės taku...
Susirinkusiems pristatyta Šiaulių specialiojo centro mokytojos metodininkės Daivos Glazauskienės  fotografijų paroda „Vasara atėjo vaivorykštės taku...“. Vasariškomis eilėmis susitikimą pradėjo bibliotekos jaunosios skaitytojos Austėja ir Fausta Bankovskaitės. 
Parodos autorė gimė ir užaugo Kelmėje, mokėsi dabartinėje „Kražantės“ progimnazijoje, baigė Šiaulių universitetą. Fotografija domisi labai seniai. Tai jau 10-oji, jubiliejinė, mokytojos paroda. Didžioji dalis vaizdų užfiksuoti Kelmės rajone: vaikštant prie Giliaus ežero, prie Kražantės, darbuojantis sode... Paklausta, ar teko patekti į kokią nors ekstremalią situaciją, prisipažino, kad buvo ir tokių atvejų. D. Glazauskienė pristatė ir papasakojo apie kiekvieną iš septynių vaivorykštės spalvų – nuo raudonos iki violetinės spalvos. Pasklido braškių, žemuogių, aviečių kvapas, raudonai pražydo aguonos, geltonai nusidažė vakaro saulėlydis, pro rasos lašelį matėsi žalia žolė ir žydras dangus, į visaus linksimai žiūrėjo rainas katinėlis melsvomis akimis, violetinės alyvos padvelkė malonia vakarine vėsa... Autorė prisipažino turinti tris hobius, kurie puikiai vienas kitą papildo: fotografiją, keliones bei tobulėjimą. Visa, kas gražiausia gamtoje, yra paliesta spalvų, reikia tiek nedaug, kad vienu metu susitiktų saulė ir lietus, o mes pamatytume danguje nedidelį stebuklą – vaivorykštę.
D. Glazauskienė jaunuosius bibliotekos lankytojus vaišino vaivorykštės spalvų saldainiais, o bibliotekininkėms įteikė puokštę įvairiaspalvių savo išaugintų lelijų... Šilti autorės žodžiai palydėjo jaunuosius fotografijos mylėtojus į vaivorykštės spalvomis nudažytą vasarą. 
Fotografijų autorę sveikino iš Šiaulių atvykusios kolegės, artimieji bei jaunieji bibliotekos lankytojai.


Danguolė Garnienė
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos
yriausioji bibliotekininkė



                                                   














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą