2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Vakaras su aktoriumi Giedriumi Savicku Radviliškio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Rugsėjo 16 d. Radviliškio viešoji biblioteka pakvietė radviliškiečius susitikti su aktoriumi, humoristu, laidų vedėju, sportininku, filantropu Giedriumi Savicku. 
Į susitikimą su šiuo populiariu aktoriumi, išgarsėjusiu savo vaidmenimis televizijos laidoje „Dar pažiūrėsim“, serialuose, kine, teatre, gastroliuojančiu ir už Lietuvos ribų, prigužėjo pilnutėlė salė. Pasakodamas apie save, svečias prisiminė, kad vaikystėje Radviliškis jam asocijuodavosi su didmiesčiu – pro šį miestą važiuodavo iš Klaipėdos į Šeduvą pas močiutę, mamos gimines, ir tas pavadinimas jam skambėdavo labai reikšmingai. „Šeduva – mano vaikystės kaimas“, – ankstyvuosius prisiminimus apibendrino svečias.
Susirinkusiesiems buvo įdomu sužinoti, kad, be projektų televizijoje, darbo teatre bei kine, aktorius atranda laiko ir labdaringai veiklai, intensyviai žaidžia badmintoną, turi buriavimo teises ir ne taip seniai grįžo iš plaukimo per Atlantą, kur dalyvavo lietuvių ekspedicijoje. Svečias paatviravo mėgstąs vienatvę, bet kada nors ateityje į turą aplink pasaulį vis tiek plauktų ne vienas.
Paklaustas, ar yra tokių knygų, kurias mielai skaitydavo vaikystėje ir kurias vis iš naujo atranda dabar, aktorius prisipažino, kad jo mylimiausias rašytojas Džeromas D. Selindžeris, o knygą, kurią jau perskaitė gal 18 kartų, ir kurią pasiima kone į kiekvieną kelionę – šio rašytojo „Franė ir Zujis“. Giedriui Savickui artimas ir Kukutis, tad susitikimo metu paskaitė keletą eilėraščių iš Marcelijaus Martinaičio knygos „Kukučio baladės“.
Atėjusieji į renginį išgirdo nuotaikingų istorijų, nutikusių filmavimų metu, apie scenos partnerius, 800 kilometrų piligriminę kelionę Ispanijoje, ieškojimus Grenlandijoje, iššūkius bei atrastas gyvenimiškas tiesas UNICEF misijose Tanzanijoje, Haityje.
Renginio vedėja, Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė padėkojo svečiui už įdomų susitikimą, nuotaikingą bendravimą ir padovanojo knygą apie Radviliškio kraštą.
Vakaro metu skambėjo Vytauto Kernagio atliekamų Marcelijaus Martinaičio baladžių įrašas. Buvo parengta publikacijų apie aktorių Giedrių Savicką paroda. Po renginio svečias mielai fotografavosi su savo gerbėjais, dalijo jiems autografus.

Laura Bagučanskytė,
Radviliškio rajono viešosios bibliotekos
Kultūrinės veiklos vadybininkė

Nuotraukos iš VB archyvo

                                                  
                                       Į susitikimą sugužėjo pilna salė radviliškiečių

                            Giedrius Savickas paskaitė ištraukas iš „Kukučio baladžių“


                     Bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė padėkojo svečiui už susitikimą


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą