2015 m. spalio 4 d., sekmadienis

Dviejų rajonų bibliotekininkų seminaras

Rugsėjo 25 dieną Radviliškio rajono viešosios bibliotekos bei jos filialų darbuotojai išvyko į Kupiškį, į seminarą „Gerų idėjų mainai“. Jis surengtas, įgyvendinant Lietuvos bibliotekininkų draugijos Radviliškio skyriaus parengtą to paties pavadinimo projektą, kurį finansavo Radviliškio rajono savivaldybė Nevyriausybinių organizacijų fondo lėšomis.
Seminaras Kupiškio viešosios bibliotekos salėje prasidėjo tenykštės direktorės Daivos Bubulienės sveikinimo žodžiais. Jų išsakė, šeimininkams padėkojo, kartu prisistatė ir mūsų bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė.
Salėje buvo paruošta kupiškėnų bibliotekos išleistų leidinių paroda. Leidinius pristatė Informacijos skyriaus vedėja Danutė Baronienė. Ji pasakojo apie savoje bibliotekoje veikiantį literatų klubą „Lėvens balsai“, kurio nariai, kaip ir Radviliškio krašto literatai, kuria, dalijasi mintimis, leidžia knygas.
Radviliškiečiai kolegas supažindino su savo rajono bibliotekų veikla: pasakojimu ir skaidrėmis Viešosios bibliotekos patirtį pristatė jos direktorės pavaduotoja Vida Marcinkienė, filialų – vyresnioji metodininkė Alma Miknienė.
Kartu buvo atvykusi ir įdomią paskaitą apie bendravimo su lankytojais ypatumus paskaitė šiaulietė psichologė Virginija Servutienė.
Vėliau, Kupiškio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotojos Linos Matiukaitės lydimi, radviliškiečiai apžiūrėjo biblioteką. Ji nuo 1984 metų įsikūrusi žydų sinagogos pastate. Laukiama jo renovacijos.
Surengta ir nedidelė ekskursiją po Kupiškį. Aplankėme etnografinį muziejų, žavėjomės miestą puošiančiomis skulptoriaus Henriko Orakausko skulptūromis, kurių ten yra apie 30. Žinoma, pamatyti suspėjome ne viską, kuo įdomus šis miestas, bet ir aplankytos vietos sudarė įspūdį, kad tai – lyg muziejus po atviru dangumi. Visi nusifotografavome prie skulptūros „Baltų gyvybės medis“. Atsisveikindami sutarėme vėl susitikti ir pratęsti abiejų bibliotekų draugystę.

Radviliškio rajono viešosios bibliotekos informacija

Nijolės Stankuvienės nuotraukos

                                           
           Bibliotekų vadovės: Kupiškio – Daiva Bubulienė (dešinėje) ir                                                                             Radviliškio – Violeta Šukaitienė


                 Seminaro metu veikė Kupiškio viešosios bibliotekos leidinių paroda


                                        Taip atrodo Kupiškio viešoji biblioteka



    Radviliškiečių bibliotekininkų delegacija su šiauliete psichologe Virginija Servutiene (priekyje, kairėje) išvykoje 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą