2015 m. spalio 20 d., antradienis

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekoje — integruotos lietuvių kalbos pamokos

    Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka, gavusi dalinį Lietuvos kultūros tarybos finansavimą, vykdo projektą ,,KURŠĖNAI – LITUANISTIKOS PLĖTROS IR ISTORINĖS ATMINTIES VIETA“.
     Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteka 2015 metais mini 90 metų, o kalbininkas profesorius, humanitarinių mokslų daktaras Vytautas Vitkauskas būtų minėjęs 80 metų jubiliejų. Projektas skirtas šiems jubiliejams  ir Etnografinių regionų metams. Biblioteka turi ne tik gausų Vytauto Vitkausko asmeninės bibliotekos ir mokslinės veiklos paveldą, didelę patirtį renkant istorinę medžiagą, bet ir dabartinės lituanistikos bazę: Lietuvių kalbos instituto padovanotas elektronines įvairių žodynų duomenų bazes bei prieigas prie jų.
   Vienas iš projekto etapų — integruotos lietuvių kalbos pamokos bibliotekoje. Pamokoje, vykusioje rugsėjo 21 dieną, dalyvavo pirmieji partneriai — Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos moksleiviai. Integruotą lietuvių kalbos pamoką „Vytauto Vitkausko pėdomis“ vedė lietuvių kalbos mokytoja Birutė Šufinskienė ir vyresnioji bibliotekininkė Vida Ragauskienė.
Kalbininkas, profesorius, habilituotas mokslų daktaras Vytautas Vitkauskas, gimęs ir palaidotas Kuršėnuose — neprilygstamas lietuvių kalbos, lietuvybės, tautinės savimonės puoselėtojas, vienas žymiausių Lietuvos leksikografų. Mūsų garbusis kraštietis labai mėgo teatrą, jame vaidino daug metų, Lietuvos muzikos akademijoje dėstė sceninės kalbos kursą.Visada maloniai ir su dovanomis aplankydavo Kuršėnų biblioteką, bendraudavo su kuršėniškiais lituanistais, juos gerbė, mylėjo ir vertino, įsteigė Jaunųjų filologų premiją, kuria kasmet apdovanojami jaunieji Šiaulių rajono filologai.
Moksleiviai apžiūrėjo Vytauto Vitkausko memorialinę ekspoziciją, domėjosi asmeniniais daiktais, rankraščiais, leidiniais ir dailės kūriniais apie Vytautą Vitkauską.


Vida Ragauskienė,

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė,
Birutė Šufinskienė,
Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė




                                             


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą