2015 m. spalio 13 d., antradienis

Pasakos iš močiutės mezginių pintinės

Močiutė užsideda akinius, pasiima virbalus, mezginį ir ... iš mezginių pintinės iššoka pasakos, padavimai, mįslės, dainelės, visokie „šposai“, žaidimai, netgi šokiai. Ir visas šis didžiulis lobynas yra Gintaro šalies žmonių sukurtas. O kas gi ta Gintaro šalis? Žinoma, ten kur galima rasti gintarų, likusių iš gražuolės undinės Jūratės pilies griuvėsių... 
Toks nepaprastai įdomus, žaismingas, interaktyvus muzikinis spektaklis-žaidimas „Gintaro šalies paslaptys“, kurį mažiesiems bibliotekos skaitytojams spalio pradžioje dovanojo Vilniaus „Labaiteatras“ ir aktorė Agnė Sunklodaitė bei kompozitorius Deividas Gnedinas.  Spektaklis yra vienas iš daugybės Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Lietuvių autoriai vaikams“ (pagrindinė rėmėja – Lietuvos kultūros taryba) renginių, skirtų vaikų skaitymui skatinti bei   originaliajai vaikų literatūrai pažinti.
Akimirksniu prabėgo spektaklio laikas, nes vaikai nebuvo tik pasyvūs žiūrovai, jie patys aktyviai dalyvavo spektaklio kūrime: vaidino (undinė Jūratė, žvejas Kastytis, kunigaikštis Gediminas ir gausybė kitų veikėjų), dainavo, minė mįsles, net grojo  menamais „skudučiais“, ir, žinoma, gausiais plojimais atsidėkojo aktoriams  už puikią nuotaiką bei galimybę pažinti  ar prisiminti lietuvių liaudies tautosakos lobynus.

Nijolė Kančauskienė,
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos
vyriausioji  metodininkė


                                                   




                                              

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą