2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

Poezijos ir muzikos vakaras Šaukote

Spalio 21 d. Šaukoto bibliotekos knygos mylėtojų klubas „Gomerta“ ir kiti knygos bičiuliai  dalyvavo poezijos bei muzikos vakare, į kurį atvyko svečiai iš Radviliškio literatų klubo „Jonvabalis“:  Dalia Šalengienė, Elena ir Antanas Stančikas, taip pat muzikuojantis menininkas iš Šiaulėnų Eugenijus Arbušauskas.
Jaukioje bendruomenės namų aplinkoje, prie žvakių šviesos, prie kavos ar arbatos puodelio, kvepiančio naminio obuolių pyrago skambėjo poetų eilės, gitaros garsų lydimos dainos.
Vakaro metu Dalia Šalengienė  pristatė savo pirmąją poezijos knygą „Būti savimi“, pasirašytą Izabelės Vasarės slapyvardžiu. Poetė papasakojo apie savo gyvenimą bei kūrybą, paskaitė eilėraščių iš knygos apie meilę, liūdesį, džiaugsmą, apie žmogaus būtį, jo vietą šiame trapiame pasaulyje, pasidalijo prisiminimais apie prieš daugelį metų Šaukote praleistą laiką, kai teko dirbti Šaukoto mokykloje pradinių klasių mokytoja.
Maloniai visus nuteikė Elenos ir Antano Stančikų skaitomos eilės apie meilę, filosofiniai pamąstymai apie gyvenimą, jo prasmę, žmogaus vidinius prieštaravimus. Mintis pakylėjo, šildė ir Eugenijaus Arbušausko atliekami savo bei kitų autorių kūriniai, gitaros skambesys.
Šaukoto bibliotekos skaitytojams svečiai padovanojo savo poezijos knygučių, o jiems buvo įteikti Šaukoto bibliotekos lankstinukai bei knygos apie Šaukoto kraštą.
Renginio dalyviai dėkingi svečiams, kad atvyko ir atvežė savo kūrybinės atgaivos, pripildančios sielas gėrio bei grožio.

Vida Pužaitienė,
Šaukoto bibliotekos vyresnioji  bibliotekininkė


                                           
                                                       Vakaro svečiai ir dalyviai

                                                Savo kūrybą skaitė Dalia Šalengienė


Vakaro svečiai iš kairės: Eugenijus Arbušauskas, Dalia Šalengienė, Elena ir Antanas Stančikai
               

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą