2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Bibliotekoje seminare „Kaip pergudrauti stresą?“ dalyviai mokėsi įveikti stresą

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Lieporių filiale (Tilžės g. 36) Lietuvos bibliotekininkų draugijos Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos skyrius organizavo seminarą „Kaip pergudrauti stresą?“, kuriame dalyvavo Šiaulių miesto bei rajono bibliotekų darbuotojai,  sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šiaulių viltis“ nariai, Lieporių bendruomenės nariai, „Rasos“ progimnazijos mokytojai. Tai Lietuvos kultūros tarybos finansuoto projekto „Informacinių paslaugų plėtra neįgaliųjų tėvams“ dalis, todėl seminaro metu taip pat buvo pristatyta informacinė medžiaga, skirta neįgaliųjų vaikų tėvams.
Seminaro tikslas - ugdyti savo gebėjimus atpažinti stresą sukeliančius veiksnius, pagrindinius streso požymius ir savo reakcijas į įvairias įtampą keliančias situacijas: emocijas, mintis, kūno pokyčius. Dalyviai turėjo galimybę susipažinti su streso prigimtimi, rūšimis bei pasekmėmis – žala ir nauda, efektyviais streso valdymo būdais bei atpalaidavimo technikomis. Seminaro lektorė, UAB Galimybių vystymo centro psichologė Sigita Petrovė  pabrėžė, jog gyvenant šiuolaikinėje visuomenėje streso išvengti neįmanoma, tačiau labai svarbu išmokti atsipalaiduoti bei rasti savo vidinę ramybę ir pusiausvyrą.
Užsiėmimo metu klausytojams buvo suteikta proga pasidalinti savo asmenine kasdienine patirtimi, kaip reiškiasi nerimas, stresas ir negatyvios mintys, ir kokiais būdais suvaldomos emocijos stresinėse situacijose. Taikant tokius metodus kaip diskusijos, individualus darbas ir darbas grupėse, seminaro dalyviai mokėsi analizuoti stresą ir negatyvias mintis keliančias situacijas tiek darbe, kuomet tenka susidurti su konfliktiškais klientais, tiek namų aplinkoje, valdyti nerimą ir ugdyti savitvardą.

Kristina Mikliuviene
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
Specialistė projektinei veiklai

                                              
                                                 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą