2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

Labai netikėti skaitymai Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje

Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka baigia vykdyti projektą „Lietuvių autoriai vaikams“, kurio pagrindinė rėmėja yra Lietuvos kultūros taryba.
Lapkričio 13-ąją  „Aukuro“ pagrindinės mokyklos ketvirtokai (mokytoja M. Parnarauskienė) dalyvavo įdomioje, kiek netikėtoje popietėje  „Teksto ir šokio interpretacija“. Renginį vedė šokėja, Muzikos ir teatro akademijos studentė Eglė Kančauskaitė. Ji trumpai pristatė šiuolaikinį šokį: jis abstraktus ir įvairus, pulsuojantis, laisvas ir jausmingas.  Tuomet Eglė pakvietė vaikus aktyviai dalyvauti edukacinėje skaitymo skatinimo ir kūrybiškumo pamokoje, paremtoje šokio improvizacija, lietuvių autorių literatūros teksto analize, vertinimu bei idėjų pasidalinimu. Mokiniai buvo suskirstyti į 4 grupes, gavo užduotį – šokiu, judesiu perteikti ir savaip interpretuoti gautą citatą ar iliustraciją iš knygos. Vaikai energingai kibo į darbą: skaitė, nagrinėjo, tarėsi, diskutavo. Žinoma, jiems padėjo ir Eglė. Vyko tikras kūrybiškumo procesas! Vėliau vaikai vieni kitiems pristatė savo darbus: interpretuotas iliustracijas (dalininkės S. Ach iliustraciją U. Uliūnės knygai „Miegančios boružės“ bei rašytojos N. Kepenienės piešinį savo knygai „Netikri padavimai“) ir ištraukas iš K. Kasparavičiaus knygų „Sapnų katytė“ bei „Kvailos istorijos“. Ketvirtokai užduotį atliko labai kūrybiškai ir išradingai. Interpretuojant tekstus ir iliustracijas, gimė naujos istorijos, nauji pasakojimai.
Beregint prabėgo laikas, vaikai ir šokėja Eglė aptarė rezultatus, pasidalijo mintimis apie tokį netikėtą teksto, piešinių skaitymą. Mokiniai suprato, kad šitaip kūrybiškai galima skaityti ne tik knygas, bet ir iliustracijas, nuotraukas, muziką, gamtą.

Nijolė Kančauskienė,
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos
vyriausioji metodininkė



                                                  





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą