2015 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Bendras bibliotekų renginys

Grinkiškio seniūnijos bibliotekininkės surengė bendrą popietę ,,Prisiglauskime šiandien prie senolių laiko, apšviesto advento šviesa“, skirtą Etnografinių regionų metams. 
Renginys prasidėjo Kairėnų bendruomenės salėje. Popietės vedėja Pašušvio filialo vyresnioji bibliotekininkė  Lina Lydikaitienė  į susirinkusiuosius kreipėsi adventą atspindinčiomis eilėraščio eilutėmis ir pakvietė mintimis sugrįžti į senolių laiką skirtinguose etnografiniuose regionuose.
Prie keturių stalų, simbolizuojančių Lietuvos regionus bei keturias advento savaites, skaitovai trumpai pristatė Žemaitiją, Aukštaitiją, Suvalkiją ir Dzūkiją. Supažindino su jų savitumu, paaiškino, kuo kiekvienas yra išskirtinis. Ypač akcentuoti advento papročiai, tradicijos, patiekalai. Žiūrovai klausėsi žemaitiškos, dzūkiškos šnektos, aukštaičių eilių, suvalkų klausimų, mįslių. Ansamblis „Sarva“  padainavo adventinių dainų ir pagiedojo adventinių  giesmių, o jam  pritarė visa salė.
Popietėje labai šiltai buvo sutiktas Baisogalos parapijos klebonas Tomas Janavičius, kuris papasakojo apie advento laikotarpį, pagiedojo giesmių. Žodį tarė ir Grinkiškio seniūnijos seniūnė Giedrė Bložienė.
Vėliau  visi vaišinosi savo susineštais adventiniais  regioniniais patiekalais, skambėjo lyrinės dainos, buvo žaidžiami žaidimai.
Iš popietėje dalyvavusių žmonių šypsenų matėsi, kad šis bendras bibliotekų renginys pavyko.


Grinkiškio seniūnijos bibliotekų informacija ir nuotraukos

                                              
                                              




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą