2015 m. gruodžio 16 d., trečiadienis

Internetinės literatūrinės svetainės sukūrimas viešojoje bibliotekoje

Svetainė skirta bendruomenės narių įtraukimui į literatūrinę interneto svetainę; prieiga prie informacinių technologijų. Per šią įkurtą literatų svetainę Akmenės krašto literatai turės galimybę parodyti bendruomenei savo kūrybą.
Sukurtas tinklalapis adresu www.akmeneskrastoliteratai.lt.  Tinklalapio tikslas: rinkti informaciją apie krašto rašytojus ir publikuoti internete Akmenės krašto literatų kūrybą. Tinklalapis sudaro galimybę komentuoti publikuojamus kūrinius, bendrinti informaciją visuose socialiniuose tinkluose, lankytojas gali palikti kūrybos įvertinimą tinklalapyje. Taip sudaromos sąlygos bendravimui virtualioje erdvėje, padidinama informacijos sklaida, autorių ir jų kūrybos žinomumas. Tinklalapyje yra Video archyvas, kur bus kaupiama vertinga vaizdo medžiaga.  Siekiant padidinti Akmenės krašto literatų video medžiagos sklaidą buvo sukurtas youtube.com video kanalas, kuris yra integruotas į tinklalapį. Tinklalapis ir jame publikuojamas turinys yra prieinamas viešai. Autoriai, kurie nori publikuoti savo kūrybą tinklalapyje gali atsiųsti informaciją tinklalapio administratoriui adresu: info@akmeneskrastoliteratai.lt , kuris nemokamai patalpins ją atitinkamoje rubrikoje.
Tinklalapis atlieka ir daugiau funkcijų: meniu  skirtas rėmėjų paieškai,  yra apklausų modulis,  atskiras meniu skirtas renginiams, kūrybos audio archyvas, pritaikymo neįgaliesiems funkcija.
 Žodis rėmėjams:
Svetainė „Akmenės krašto literatai“ suteikia krašto kūrėjams galimybę skelbti savo kūrybą internete, bet niekas taip nepaglosto tiek skaitytojo tiek ir kūrėjo širdies, kaip spausdintas žodis. Kviečiame jus didžiuotis savo krašto talentingais kūrėjais ir prisidėti prie jų kūrinių leidybos. Už jūsų finansinę bei kitą paramą ir gerumą atsilyginsime viešumu.
Turinčius noro ir galimybių paremti leidybą prašome rašyti info@akmeneskrastoliteratai.lt  

Projekto vadovė:
Zita Sinkevičienė
Akmenės 
rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė 
Tel. (8-425)-47011,  mob. 869884563


                                                                          
                                                                    


Projektas dalinai finansuojamas nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ lėšomis.


                                          

                   
Projekto vykdytojas
Akmenės rajono savivaldybės viešoji biblioteka


                                                    
                  
Projekto rėmėjas  Akmenės rajono savivaldybė


                                                              

Projekto partneris  Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjunga

                                         
                             

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą