2015 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Literatūrinė popietė , skirta rašytojui Augustinui Griciui

2015 m. gruodžio 11 dieną Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekoje vyko tradicinis renginys „Atsiminimų keliais keleliais”, skirtas rašytojo, kraštiečio Augustino Griciaus gimimo dienai paminėti.
Reikšmingiausius rašytojo gyvenimo įvykius bei kūrybą apžvelgė vyresnioji bibliotekininkė Irena Petravičienė. Be Augustino Griciaus nebeįsivaizduojame lietuviškos humoristikos ir satyros. Apie tai liudija ištraukos iš knygų „Činčiberis“ ir „Pamokslai idėjos broliams“, kurias perskaitė vyresnioji bibliotekininkė Jurgita Jasiškytė ir aktyvi bibliotekos lankytoja Irena Šufinskienė. Popietę paįvairino Gruzdžių kultūros centro meno vadovės Raimondos Žarienės atliktos nuotaikingos dainos.
Rašytojų pavaizduoti žmonės, dramatiškos ir komiškos situacijos daugeliu atveju kartojasi ir gyvenime, lieka artimos ir suprantamos naujų kartų žmonėms. Gruzdžių bibliotekos dramos būrelio „Činčiberis” suvaidinta situacijų komedija –„Siurprizas…“ privertė renginio žiūrovus šluostytis juoko ašaras.
Visus renginio dalyvius pakvietėme dalyvauti akcijoje „Knygų Kalėdos“ ir padovanoti bibliotekai naujų knygų, skirtų vaikams ir jaunimui.
Bibliotekoje buvo parengta išsami spaudinių paroda, skirta rašytojo Augustino Griciaus gyvenimui bei kūrybai.

Jurgita Jasiškytė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Gruzdžių Augustino Griciaus filialo vyresnioji bibliotekininkė

                                           






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą