2015 m. gruodžio 11 d., penktadienis

Netradicinė integruota informacinių technologijų pamoka Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale gruodžio 9 d. vyko netradicinė integruota informacinių technologijų pamoka Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos 5 klasės moksleiviams. Pamoką vedė informacinių technologijų vyr. mokytojas Artūras Krutinis kartu su filialo darbuotojomis. 
Renginio pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė pristatė Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektą „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“, kuriame dalyvauja ir šeši jos filialai. Sedos filialas iš šio projekto lėšų įsigijo projektorių ir ekraną, o greitu laiku gaus ir du planšetinius kompiuterius. Projektą remia Lietuvos Kultūros ministerija ir Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažanagai2“.
 Vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė, pasinaudodama nauja demonstracine įranga,  supažindino su naujomis bibliotekos priemonėmis ir galimybėmis jomis pasinaudoti.
 Mokytojas A. Krutinis pakvietė vieną mokinį prie kompiuterio ir pavedė atlikti praktinę užduotį piešimo programa, o kiti mokiniai turėjo nurodyti, ką reikia nupiešti. Užduoties atlikimą buvo galima stebėti ekrane. Penktokas pavaizdavo kvadrato, stačiakampio, kūbo figūras bei nupiešė Sedos bibliotekos pastatą. 
Renginio pabaigoje moksleiviams buvo parodytas animacinis filmukas „Kempiniukas Plačiakelnis“.



Loreta Mickienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Janinos Kelerienės


                                              






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą