2015 m. gruodžio 1 d., antradienis

Pilna sodyba vitaminų

Daržovės – viena iš pagrindinių maisto medžiagų. Jose gausu įvairiausių žmogui reikalingų maisto medžiagų, vitaminų. Daržovės paįvairina mitybą, jas valgyti būtina visiems ir mažiems, ir didelėms. Deja, nemažai vaikų nevertina, nevalgo daržovių. Kad vaikai įsitikintų, kokios daržovės yra sveikos, skanios, gražios ir naudingos  Naujosios Akmenės l/d „Atžalynas“ buvo organizuojama daržovių ir vaisių šventę „Pilna sodyba vitaminų“. Šventės pradžioje vaikai prisiminė, kokias žino daržoves ir vaisius, buvo kalbėtasi kodėl žmogui būtinai jas reikia valgyti, ir kas atsitinka jūrininkams, kai jie nevalgo šviežių vaisių ir daržovių. Vėliau vaikams buvo perskaityta Č.Navakausko knygelę „Vitaminų maištas“. Vaikai labai mėgsta minti mįsles. Apie vaisius ir daržoves jų labai daug. Teisingai įminę mįslę ir gavę dovanelių, mažieji labai džiaugėsi.
Pasidžiaugę dovanelėmis ir apmąstė, kokie vaisiai ir daržovės mėgstamiausios, vaikai palinko prie piešinių. Kiekvienas piešė jam labiausiai patinkanti vaisių ar daržovę. Iš piešinių paaiškėjo, kad mėgstamiausios vaikų daržovės – morkos ir pomidorai, o mėgstamiausi vaisiai – obuoliai ir apelsinai.
Baigiantis renginiui vaikai suvaidino sceninį vaizdelį. „Morka“(auklėtoja Natalija) augino visi. „Morka“ išaugo labai didele ir prireikė visos „Sveikuoliukų“ grupės vaikučių, kad galėtų tą „morką“ išrauti.
Pasibaigus renginiui, vaikus pavaišinome vaisiais ir saldainiais.
Renginį pravedėme vykdydami  projektą „Žalingų įpročių, smurto ir  patyčių prevencija. Psichikos sveikatos stiprinimas“.

Ona Janionienė
Vaikų literatūros skyriaus padalinio vadovė


                                                          




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą