2015 m. gruodžio 4 d., penktadienis

„Svarbiausias žmogus esi tu.“ Popietė su Gabrieliumi Liaudansku - Svaru Radviliškio raj. savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Lapkričio 26 d. popietę Radviliškio viešosios bibliotekos salėje vos tilpo moksleiviai iš Radviliškio miesto ir rajono mokyklų, norintys pabendrauti su grupės „G&G Sindikatas“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku-Svaru.  
Svaras, žinomas savo muzikine veikla, pilietinėmis akcijomis, bendravimu su jaunimu, plačiau pasakojo apie kitus savo pomėgius, vertybes. Jaunuoliams buvo įdomu sužinoti, kad jis daug piešia – mėgstamiausias graffiti menas, užsiima socialine veikla – sergančiuosius lanko ligoninėse, nuteistuosius – laisvės atėmimo vietose ar pataisos centruose. Kaip jis pats sako, „pasirinkau nepraeiti pro šalį“. Bendrauja su tais, kuriems reikia padrąsinančio žodžio ar su  kuriais jau niekas nebebendrauja. Nuo mažens augęs tokioje aplinkoje, kur reikėjo išsikovoti sau vietą, pripažinimą ar pagarbą, išgyvenęs draugo mirtį, aplinkinių abejingumą, Svaras jaučiasi artimas gyvenimo negandas patiriantiems žmonėms. Su dėkingumu prisiminė kelis svarbius jo gyvenimo mokytojus, kurie pastūmėjo priimti teisingus sprendimus. Viską sprendžia akimirkos, – tikino jis, – kurios mus pasiekia tam tikru laiku. Tuomet privalome priimti greitus sprendimus ir nuo jų pasirinkimo priklauso ateitis.
Svečias taip pat pasidalijo mintimis apie muziką, kaip saviraiškos priemonę, repą, hiphopą, papasakojo apie grupės „G&G Sindikatas“ susikūrimą, meilę Lietuvai, ledo rituliui, knygoms. „Knygų skaitymas, norinčiam kurti žmogui, puikus idėjų šaltinis“, – sakė Svaras. Jis aptarė  tėvų ir vaikų santykius, donorystės, pilietiškumo, patriotiškumo temas. Pasakojimus iliustravo savo gyvenimo istorijomis, linksmais, o kartais liūdnais nutikimais.
Baigiantis susitikimui, Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė padėkojo svečiui už įdomią pilietiškumo pamoką bei padovanojo suvenyrų su Radviliškio krašto simbolika.
Po renginio, nors ir skubėjo į kitą susitikimą, Svaras neatsisakė nusifotografuoti su gerbėjais, dalijo jiems autografus.

Laura Bagučanskytė,
Radviliškio viešosios bibliotekos 
kultūrinės veiklos vadybininkė

VB archyvo nuotr.

                                           
 Bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė susirinkusiesiems pristatė popietės svečią

                                         
                              Didžioji dauguma atvykusių į popietę – moksleiviai
                                                                                    
            Gabrielius Liaudanskas-Svaras dalijosi savo gyvenimo istorijomis, mintimis

                                        
                   Nors ir skubėjo išvykti, Svaras neatsisakė nusifotografuoti su gerbėjais



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą