2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

Integruotos pamokos Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale sausio 21 d. vyko dvi integruotos pamokos Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos moksleiviams.
Integruotą lietuvių kalbos ir literatūros pamoką gimnazijos IV a klasės moksleiviams vedė mokytoja Inga Šemetiene. Šios pamokos tema – lietuviškos spaudos draudimo laikotarpis. Pasinaudodama projektoriumi, kurį biblioteka gavo iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų, mokytoja parodė filmuką „Lietuviškos spaudos draudimas ir tautinis atgimimas 1864–1904“. Šis filmas vaikams suteikė daug informacijos, kuri tapo labai svarbi tolesnėms užduotims, nes buvo sprendžiamas testas, atsakinėjama į klausimus. Moksleiviai, suskirstyti į keturias grupes, lenktyniavo. Pamokos pabaigoje vyresniosios bibliotekininkės Janina Kelerienė ir Loreta Mickienė apibendrino pasiektus rezultatus, papasakojo apie Lietuvos šviesuolius Vincą Kudirką, Joną Basanavičių, Simoną Daukantą, Vaižgantą bei uždraustų lietuviškų mokyklų steigėją Motiejų Valančių.
Antroji integruota dorinio ugdymo pamoka prasidėjo filmo „Tiltas“ peržiūra. Šioje pamokoje dalyvavo I b gimnazijos klasės moksleiviai su dorinio ugdymo mokytoja Edita Kleinauskiene. Mokytoja pristatė filmo esmę. Gimnazistai, įdėmiai peržiūrėję šį prasmingą filmą, kalbėjo apie žmogaus gyvenimo prasmę, meilę ir pasiaukojimą, prisiminė ir Kristaus pasiaukojimą už bedievius žmones.
Renginius organizavo vyresniosios bibliotekininkės Janina Kelerienė, Loreta Mickienė, mokytojos Inga Šemetienė ir Edita Kleinauskienė.

Loreta Mickienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė 

Loretos Mickienės nuotraukos 


                                                      Vaikų suskirstymas į grupes
                                             
                                                          Darbas grupėse
                                                            
Pristatoma pamokos eiga
                                           
Knygelės apie save pristatymas draugams

                                                          Filmuko peržiūra

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą