2016 m. sausio 15 d., penktadienis

Laisvės gynėjų dienos 25-mečio minėjimo renginiai Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale sausio 13 d. vyko du renginiai. 
Pirmasis -  popietė vaikams „Skaitykim Lietuvą lyg maldą“ vyko su Sedos darželio vaikais bei auklėtojomis Irena Monstavičiene, Astra Stonkuviene ir Raimonda Kontrimiene. Antrasis, teminis vakaras „Laisvės gynėjų pramintais takais“ vyko su miestelio gyventojais.
Popietės pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė pristatė temą, tai Sausio 13-osios – Laisvės gynėjų dienos prasmę, pasekmes Lietuvai. Vėliau vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė parodė skaidres apie šios dienos įvykius, prieš 25-erius metus, pristatė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos parengtą virtualią parodą „Sausio 13-oji ir Nacionalinė biblioteka“. Vaikai susipažino su tuomečiais įvykiais, įdėmiai klausėsi pasakojimų apie tai. Popietės pabaigoje vaikai pasižiūrėjo animacinį filmuką apie gerumą, darbštumą, pagalbą ir apdovanojimus už gerai atliktus darbus, tai „Stebuklingas varpelis“. O išlydint vaikus iš bibliotekos bibliotekininkė Janina auklėtojoms padovanojo darbelį-kompoziciją – „Neužmirštuolių puokštė sniege“.
Teminis vakaras „Laisvės gynėjų pramintais takais“ prasidėjo vyresniosios bibliotekininkės L. Mickienės pasakojimu apie sausio 13-osios įvykius, Laisvės gynėjų dienos aukas. Pristatė bibliotekoje eksponuojama parodą „Laisvės laužai“. Renginio dalyviai šią dieną prisiminė kiekvienas skirtingai, vieni prisiminė važiavę prie televizijos bokšto ir viską stebėję patys, kiti – buvo girdėję pasakojimus iš žmonių, buvusių Vilniuje, treti – deginę žvakutes ant palangių savo namuose, palaikydami kovotojus už laisvę, iš tolo.
Renginius organizavo vyresniosios bibliotekininkės Janina Kelerienė ir Loreta Mickienė.

Loreta Mickienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė


Nuotraukos Janinos Kelerienės

                                                                 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą