2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Pokalbių valanda Radviliškio rajono savivaldybės Tyrulių bibliotekoje

Vasario 9 dieną Tyrulių bibliotekoje vyko pokalbių valanda ,,Šiandien aktualu!“ Dalyvavo Tyrulių seniūnas Rimantas Liukumas, Tyrulių seniūnaitė Regina Andriulienė, Jonaitiškių seniūnaitė Laima Verygienė, Tyrulių bendruomenės pirmininkė Ona Aksinavičienė, RPBSPC Tyrulių seniūnijos socialinė darbuotoja darbui su socialinės rizikos šeimomis Asta Biliuvienė, seniūnijos gyventojai.
Į susitikimą atvyko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Lina Laužadienė. Ji papasakojo apie kriminogeninę situaciją Tyrulių seniūnijoje, paragino gyventojus būti atsargiais, saugoti savo turtą ir namus, perspėjo apie sukčių klastas. Norintiems plačiau apie tai sužinoti bibliotekoje paliktas policijos parengtas segtuvas ,,Užpuolikas. Sukčius. Avarija. Smurtas. Grėsmė. Nelaimė. Vagis. Šuo“. Jame išsamiai paaiškinta apie mus tykančius pavojus ir kaip nuo jų apsisaugoti.
Savo veiklą ir teikiamas paslaugas susitikime pristatė Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centro pavaduotoja socialinėms paslaugoms Žydrūnė Plungienė. Ji paaiškino, kokias socialines bei sveikatos priežiūros paslaugas įvairioms klientų grupėms vienoje įstaigos bazėje teikia jos atstovaujamas centras.
ESO atstovas vyresnysis specialistas Algirdas Varnavičius paragino gyventojus nelikti abejingais ir pastebėjus įtartinus asmenis prie elektros įrenginių ar nutrūkus energijos tiekimui pranešti. Dažniausi elektros tiekimo sugadinimo atvejai – transformatorių aušinimo alyvos, įrenginiuose esančių spalvotųjų metalų ir nelegaliai pajungtos elektros vagystės. Tyrulių gyventojai informuoti, kur gali kreiptis tokiais atvejais.
Radviliškio rajono psichikos sveikatos centro atstovas Vytautas Mikalauskis papasakojo apie šio centro veiklą, teikiamas paslaugas, pakvietė gyventojus, esant reikalui, nebijoti ir kreiptis į specialistus.
Tyrulių gyventojai pateikė svečiams įvairių klausimų, diskutavo apie šių dienų gyvenimiškas aktualijas.

Saulė Remeikienė,
Tyrulių filialo vyresnioji bibliotekininkė

                                                





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą