2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka Vasario 16-ąją šventė išradingai

Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, įsiklausiusi į Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimus švęsti Vasario 16-ąją originaliai ir išradingai, vasario 11 dieną surengė šventę „Trispalvės gobiami. Trijų kartų atstovų Vasario 16-ąją išgyventos istorijos“,  skirtą  Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. 
Į renginį atvyko trijų kartų atstovai, kurie perteikė savo patirtį, išgyvenimus. Pirmoji – tai partizanų rėmėjų dukra, istorinės Minaičių kaimo Miknių sodybos dabartinė šeimininkė, apdovanota ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Julijona Petrėtienė, kuri papasakojo apie jos šeimos ryšius su partizanais ir bendrą gyvenimą su jais. Antroji – politinė kalinė Genovaitė Baliutienė, pasidalijusi prisiminimais apie tremtį, apie to meto vasario 16-ąją. Trečiasis atstovas – Vytautas Kačinskas, kuris su bendramoksliais 1982 metų vasario 16-ąją atėjo į savo mokyklą įsisegę trispalvę ir turėjo skaudžiai sumokėti už šį poelgį. Jis papasakojo apie tuometinę Lietuvą, pasidalijo skandalingojo įvykio akimirkomis. Šių laikų kartai renginyje atstovavo Lizdeikos gimnazijos mokinys Faustas Norvaiša, kuris išsakė savo nuomonę apie girdėtus įvairių kartų pasakojimus, apie  šiuolaikinį jaunimą ir Vasario 16-osios svarbos šių dienų Lietuvai suvokimą.
Renginio svečius nuotaikingomis dainomis linksmino Radviliškio muzikos mokyklos dainorėlės – merginų grupė „AD LIBITUM“ ir solistė Toma Saveljevaitė.
Šventinėmis mintimis pasidalijo Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė. Išskirtiniame renginyje dalyvavo Savivaldybės tarybos narė Skaidra Dišlė,  miesto moksleiviai, Viešosios bibliotekos darbuotojai, kiti radviliškiečiai.
Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė visus pasveikino Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, padėkojo šventinio pokalbio dalyviams, jauniesiems atlikėjams ir įteikė jiems dovanėlių.

Dovilė Jankutė,
Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 
renginių organizatorė

Nuotraukos Lauros Bagučanskytės 

                 Trijų kartų atstovai Viešosios bibliotekos renginyje, skirtame Vasario 16-ajai       
              Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė
                                                 pasveikino visus šventės proga


                     Renginio svečius linksmino Radviliškio muzikos mokyklos merginų 
                                                  grupė „AD LIBITUM“


    Vakaro svečiai su bibliotekos direktore Violeta Šukaitiene ir renginio  vedėjomis                                                    



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą