2016 m. vasario 29 d., pirmadienis

Radviliškio viešojoje bibliotekoje susitikimas su iškiliomis asmenybėmis

Vasario 22 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje miesto visuomenei pristatytos VšĮ Leidybos idėjų centro išleistos knygos „Asmenybės 1990–2015m. Lietuvos pasiekimai“  ir „Kas bus kas. Lietuvos ateitis“. Kartu tai buvo susitikimas su kraštiečiais, patekusiais tarp iškiliausių Lietuvos asmenybių, pažintis su jų nuveiktais darbais, svarbiausiomis vertybėmis, nuostatomis ir siekiais.
Renginį pradėjo ir vedė jo moderatorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas, knygų bendraautorius Dainius Radzevičius. Įžanginį žodį tarė rajono meras Antanas Čepononis, padėkojęs organizatoriams už šį susitikimą ir išleistas visai Lietuvai reikšmingas knygas. Plačiau apie pastarąsias, jų leidybą papasakojo VšĮ Leidybos idėjų centro projektų direktorė, renginio iniciatorė Vida                    Laumenskaitė-Dauderienė.
Susitikime dalyvavo keturios iškilios asmenybės, mūsų kraštiečiai: LR Seimo narys, Lietuvos operos dainininkas, solistas, profesorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Radviliškio miesto garbės pilietis Vytautas Juozapaitis, LR Seimo narys, vidaus tarnybos generolas, buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos prie LR VRM direktorius Vitalijus Gailius, Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos mokytoja metodininkė, Grinkiškio seniūnijos garbės pilietė Audra Indrėkienė, jos vyras, tos pačios mokyklos mokytojas ekspertas Klemas Indrėkus (abu ilgamečiai pedagogai išugdė per 50 jaunųjų filologų konkursų prizininkų, yra apdovanoti Mstislavo Rostropovičiaus premija, kitaip įvertinti). Kartu su jais buvo atvykęs ir jų moksleivis Lukas Paškevičius, renginyje pristatytas kaip potencialus kandidatas patekti į knygą „Kas bus kas. Lietuvos ateitis“. Renginio vedėjo užduodamų klausimų skatinami, svečiai pasakojo apie save, savo veiklą, gyvenimiškąją patirtį, dalijosi mintimis apie Lietuvą, negailėjo patarimų kitiems.
Radviliškio viešosios bibliotekos direktorė Violeta Šukaitienė padėkojo renginio organizatoriams, dalyviams už padovanotą įdomų susitikimą – savotišką istorijos pamoką. Svečiams įteikta gėlių. Viešajai bibliotekai ir kitoms Radviliškio miesto įstaigoms VšĮ Leidybos idėjų centras padovanojo renginio metu pristatytų savo knygų.
Tai buvo 10-asis susitikimas iš  turo po Lietuvą, skirto 25-osioms Lietuvos Nepriklausomybės metinėms paminėti ir labiausiai per tuos metus nusipelniusioms Lietuvos asmenybėms pagerbti. Leidybos idėjų centro  organizuojamo turo globėja – Švietimo ir mokslo ministerija.

Radviliškio rajono savivaldybės
viešosios bibliotekos informacija

                                                         
Renginio garbės svečiai: (iš kairės) Klemas Indrėkus, Lukas Paškevičius, Audra Indrėkienė, Vytautas Juozapaitis, Vitalijus Gailius

Renginyje dalyvavo ir Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis (antrame plane pirmas iš kairės)
                               Garbingiausi svečiai, organizatoriai ir šeimininkai 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą