2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Saugaus interneto savaitės renginiai Mažeikių rajono Palnosų bibliotekoje

Vasario 9 d. į Palnosų biblioteką sugužėjo Daubiškių pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės ir I-IV klasių vaikai. Čia vyko popietė „Ką žinau apie saugų internetą?”
Renginio pradžioje bibliotekininkė Rasa Rudnickienė vaikams papasakojo apie saugaus interneto savaitės tikslą, kaip saugiai naudotis internetu ir naujomis technologijomis. Vaikai žiūrėjo filmuką (pasaką), apie gaidelį, kuris mokėsi saugiai naudotis internetu. Po filmuko vaikai atliko saugaus interneto testą.
Vasario 11 d. Daubiškių pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės ir I-IV klasių vaikus į biblioteką pakvietė popietė „Kaip saugiai naudotis internetu?“ Bibliotekininkė vaikams papasakojo, kokią informaciją galime skleisti internete. Vaikai žiūrėjo trumpą filmuką „Nešok su vilku“. Jie sužinojo, kad nevalia viešinti savo nuotraukų internete. Bibliotekininkė vaikams papasakojo apie virtualias patyčias, su kuriomis labai dažnai susiduriame internete, kaip su jomis kovoti ir kur reikia kreiptis susidūrus su patyčiomis. Pažiūrėjus filmuką apie patyčias „Mergaitė iš Anglijos“, vyko diskusija „Ar moku saugiai naudotis internetu?“ Po diskusijos bibliotekininkė pakvietė vaikus nupiešti saugų internetą bei paragino nepamiršti saugiai naudotis internetu.
Vasario 12 d. bibliotekoje vyko popietė-viktorina „Ką žinau apie saugų internetą?“, į ją susirinko Daubiškių pagrindinės mokyklos V-X kl. mokiniai su mokytoja Lina Liaugaudaite. Renginio pradžioje bibliotekininkė vaikams papasakojo apie iniciatyvą „Saugesnio interneto savaitė 2016“ bei jos tikslą. Kad vaikai kuo daugiau sužinotų apie saugų internetą, bibliotekininkė su mokytoja L. Liaugaudaite pakvietė juos pasivaržyti viktorinoje „Kaip saugiai naudotis internetu?“. Vaikai buvo suskirstyti į tris komandas: pirmoji pasivadino „Interneto draugais“, antroji - „Friends klub“, o trečioji -„Internautais“. Komandoms reikėjo prisistatyti ir dalyvauti viktorinoje. Klausimus jos rinkosi iš pateiktų temų: skype, facebook, youtube, kompiuteris, e. paštas, paieška internete. Visos komandos buvo labai stiprios ir viena kitai nenusileido. Po viktorinos vyko diskusija „Draugiškas internetas?“ ir  žaidimas „Asmens profilio nuotraukų analizė“. Vaikai iš pateiktų nuotraukų turėjo atspėti, ką norima pasakyti matomoje nuotraukoje. Su šia užduotimi vaikai puikiai susidorojo. Jie buvo nustebę, kai pamatė pateiktas savo nuotraukas, paimtas iš facebook. Pasirodo, kad vaikų nuotraukos yra neapsaugotos, todėl bibliotekininkė dar kartą vaikams priminė, kad labai svarbu atsakingai ir saugiai naudotis internetu. Mokytoja L. Liaugaudaitė mokiniams papasakojo apie patyčias bei galimas pasekmes. Vaikai pasidalino savo išgyvenimais, girdėtomis istorijomis. Renginio pabaigoje jie užpildė „Garbingo elgesio piliečio kodeksą“ ir pasižadėjo jo laikytis.  
Renginiuose buvo naudojama įranga, įsigyta iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų.

Rasa Rudnickienė, 
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 
Palnosų filialo vyresnioji bibliotekininkė

                                       

                                     
 
                                     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą