2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje - pilietinė akcija „Mano širdy - trys spalvos“

Vasario 16-osios proga Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje (Aido g. 27) vyko parodos „Mūsų raštuos tavo spalvos“ apžvalga ir pilietinė akcija „Mano širdy – trys spalvos“.
Vieną žvalų rytą prieš Vasario 16-ąją į biblioteką rinkosi Specialiojo ugdymo centro mokiniai ir mokytojai bei bibliotekos skaitytojai, norintys dalyvauti akcijoje „Mano širdy – trys spalvos“. Pasiruošimas akcijai vyko visą savaitę: Specialiojo ugdymo centro mokiniai su mokytojomis gamino iš popieriaus trispalves širdutes, o Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkės ir skaitytojai lankstė trijų spalvų vėjo malūnėlius. Taip pat Specialiojo ugdymo centro mokiniai piešė piešinius Vasario 16-osios tema ir bibliotekoje, padedami mokytojos Daivos Glazauskienės, organizavo parodą „Mūsų raštuos tavo spalvos“.
Akcijos dieną visi dalyviai apžiūrėjo mokinių piešinių ir tai dienai skirtų spaudinių parodas. ŠSUC istorijos mokytoja pravedė improvizuotą istorijos pamoką bibliotekoje: mokiniai atsakinėjo į klausimus, stengėsi prisiminti datas ir įvairius įvykius. Vėliau akcijos dalyviai prie bibliotekos ir Dainų pėsčiųjų bulvare sveikino visus sutiktuosius, dalino popierines širdeles ir malūnėlius.

Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos 
specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai

                             




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą