2016 m. kovo 21 d., pirmadienis

Edukacinis užsiėmimas Mažeikių viešojoje bibliotekoje

Kovo 4 dieną Mažeikių viešojoje bibliotekoje nuo pat ryto šurmuliavo būrys vaikų. Aplankyti po renovacijos duris atvėrusią biblioteką panoro „Žiburėlio“ pradinės mokyklos antrokai su mokytoja Raimonda Česnauskiene.
Moksleiviai atkeliavo į biblioteką nusiteikę turiningai praleisti laiką, susipažinti su naujomis informacinių technologijų priemonėmis, apžiūrėti atsinaujinusią ir pagražėjusią biblioteką. Vaikus sutikusios vaikų literatūros skyriaus darbuotojos pakvietė trumpai pasikalbėti apie biblioteką. Po to vaikų literatūros skyriaus vedėja S. Repšytė supažindino moksleivius su jų amžiui skirtu grožinės ir įvairių mokslo šakų literatūros fondais, papasakojo, kaip tapti bibliotekos skaitytoju, kiek knygų galima pasiimti į namus ir kiek laiko jas galima skaityti.
Vaikai sužinojo, kad įsigijus skaitytojo pažymėjimą, bus galima skaityti ne tik Mažeikių, bet ir kitose Lietuvos viešosiose bibliotekose. Vaikai darbuotojoms taip pat turėjo klausimų. Jie norėjo sužinoti ar paėmus knygą vienoje bibliotekoje galima ją grąžinti kitoje, ar galima padovanoti bibliotekai knygų ir kur jas atnešus palikti, ką reikia daryti praradus skaitytojo pažymėjimą. Vėliau vaikai aplankė ir kitus bibliotekos skyrius, kur apžiūrėjo senų knygų parodą, Brailio raštu parašytas knygas. Padėkoję šių skyrių darbuotojams smagia skanduote, grįžo į vaikų literatūros skyrių, kur šio skyriaus darbuotojos jiems buvo paruošusios įvairių užsiėmimų, panaudodamos iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras" įsigytas informacinių technologijų priemones. 
Vaikai susipažino su el. knygų skaityklėmis bei skaitymo galimybėmis naudojant šias skaitykles. Planšetinių kompiuterių iPad pagalba pasivaikščiojo QR kodų labirintais, išbandė Aurasma programėlę, susipažino su filmavimo ir fotografavimo galimybėmis. Kiti kompiuterio ekrane surinkę išbarstytą dėlionę susipažino su naujausiomis bibliotekoje esančiomis knygomis, pabandė susikurti savo mėgstamos knygos dėlionę. Dalis vaikų domėjosi bibliotekoje esančiomis grožinėmis ir mokslinėmis knygomis. Prabuvę bibliotekoje beveik 2 valandas vaikai atsisveikino, pažadėję tapti nuolatiniais bibliotekos lankytojais.
Edukacinis užsiėmimas pravestas panaudojant iPad planšetinius kompiuterius, įsigytus iš Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų. Projektą remia Lietuvos kultūros ministerija ir Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2“.
  
Sigita Repšytė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

                                                    





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą