2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

,,Kūryba – tai laisvė“

2016-ieji paskelbti Bibliotekų metais. Šia proga Tyrulių biblioteka nutarė  parodyti, kad Tyruliuose yra nemažai kuriančių žmonių.
,,Kas jums yra kūryba?“ – buvo paklausta gyventojų, kovo 18 dieną į gyvenvietės biblioteką sunešusių savo rankdarbius parodai. „Kūryba – tai mūsų laisvė... Laisvė raštuose, ornamentuose“, – teigė kūrėjai.
 Parodoje eksponuojamos Birutės Stabrauskienės dailiai megztos kojinės su lietuviškais raštų motyvais, gražios, kilpelėmis nertos servetėlės, Birutės Tamošiūnienės pagalvėlės, kuriose – gėlės, medžiai, paukščiai bei žvėreliai. Dėmesį traukia mažytės pirštinaitės, kojinaitės – lyg suvenyrai-dovanos, padarytos savo rankomis. Onutė Paliulienė parodoje pristato megztą liemenę, skarą, vaikišką suknutę, nertas servetėles, kurios papuoštų kiekvieną namų interjerą. Tos gražiadarbės mezginiais aprengti jos anūkai, dukros, marčios, ir pati dažnai pasipuošia savos kūrybos darbeliais. Išsiskiria Reginos Andriulienės vąšeliu nerta elegantiška kepuraitė su šalikėliu, megztos blauzdinės bei kojinės. Nuo žmonos neatsilieka jos vyras Ignas Andriulis: jo eksponuojami nupinti valiūkiški velniukai visiems kelia nuotaiką. Liudmilos Stankienės sukurtas, ryškiaspalviais kiaušiniais papuoštas velykinis medis tarsi kviečia džiugiai sutikti didžiąsias pavasario šventes. Kaip bibliotekos lankytojai sako, „štai ir pavasaris! Ir gyventi norisi!..“ Tyrulių seniūnas Rimantas Liukumas – taip pat kūrybiškas žmogus. Jo darbai – išdrožtas iš medžio ir nulipdyti iš popieriaus velniai. Gražu pažiūrėti į Simonos Labinaitės kruopščiai iškarpytus paveikslus. Jos darbeliai jau puikavosi net respublikinėje parodoje. Įspūdingai bibliotekoje atrodo Alfredo Jagmino išdrožtas velnias. Eksponuojami ir keli Jono Bagdono piešiniai. Juose – neįgalaus žmogaus dienos Polekėlės globos namuose. Nors Užgavėnės jau praėjo, bet  kiek išmonės atskleidžia parodoje pristatomos Rūtos Valionienės kaukės, siuvinėti atvirukai, paveikslėliai... Ilona Aleksandravičienė Tyruliuose negyvena, bet myli juos ir čia rodo savo sukurtus darbus – akį traukiančius, kryželiu siuvinėtus. Originalūs Mariaus Misiūno rankdarbiai –  papuošti stikliniai buteliai, iš medžio juostelių suklijuotos vazos, moteriškas kaklo papuošalas. O Rasos Masiliūnaitės kurtomis sagėmis, veltais karoliais norėtų pasipuošti kiekviena moteris. Saulės Remeikienės riešinės ne tik gražios, bet ir praktiškos. Savitas Rūtos Remeikaitės piešinys, sukurtas  tirpdant vaškines kreideles. Didžiausias ir skaniausias Liudmilos Stankienės kūrinys buvo padėtas ant stalo...
 Po parodos pristatymo prie arbatos puodelio aptarti eksponuojami darbai, dalytasi mintimis apie kūrybą, apie bibliotekoje tyruliečių norimą kurti gražiadarbių klubą.

Tyrulių filialo informacija ir nuotraukos




 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą