2016 m. kovo 16 d., trečiadienis

Kelmės raj. savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje Neimanto Meškausko fotografijų paroda „Pabudimas“

Pirmą pavasario dieną Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvę sudrebino skambūs trimitų garsai. Taip prasidėjo šventė – Kelmės „Kražantės“ progimnazijos septintoko Neimanto Meškausko fotografijų parodos „Pabudimas“ pristatymas. Kelmės meno mokyklos mokytojas Gerimantas Rukas pasidžiaugė savo mokiniu Neimantu, jo noru muzikuoti bei fotografuoti, sugebėjimu visur suspėti...
Jaunojo fotomėgėjo nuotraukose įamžintas įstabus gamtos grožis. „Pabudimas“ – tai fotografijų paroda apie gamtą. „Mūsų gyvenimas toks panašus į gamtoje vykstančius reiškinius. Iššūkiai, pojūčiai, veiksmai, išgyvenimai ir panašiai...“, – parašyta fotografijų parodos autoriaus įvadiniame žodyje.
Neimanto Meškausko kūrybą pristatė pirmoji fotografijos mokytoja bei nuolatinė pagalbininkė, atskleidusi daug fotografijos subtilybių – Inga Urbelienė, anksčiau mokiusi Neimantą darželyje-mokykloje „Ąžuoliukas“ gyvavusiame fotobūrelyje. Šiuo metu Inga Urbelienė darbuojasi „Bičiulio“ redakcijoje. Viešnia prisiminė Neimanto pirmuosius žingsnius fotografijos labirintuose, pasidžiaugė, kad vaikinas neužmiršo savo pomėgio ir toliau jį sėkmingai tęsia, o ši paroda – jau antroji, eksponuojama bibliotekoje.
Neimantui teko sudalyvauti žaibiškame interviu ir atsakyti į keletą klausimų: ką labiausia mėgsta fotografuoti?, kuri fotografiją jam įdomiausia?, kas paskatino imtis fotografijos? ir kt. Vaikinas trumpai, bet nuotaikingai atsakė, kad labiausiai mėgsta fotografuoti gamtą, galbūt, ateityje pamėgins fotografuoti ir žmones, kad didžiausio palaikymo sulaukia iš tėvų, o sentencijos, kurios parašytos prie fotografijų, gimsta staiga, dažniausiai vakare... Štai keletas jų: „Pabudimas – po ilgo tylėjimo laiko prabilti“, „O gal reikia tiesiog atsimerkti...“, „Nauja viltis, idėjos, kitas žingsnis...“.
Parodos autorių pasveikino draugai, klasiokai, giminės bei artimieji. Neimanto mama pasidžiaugė savo sūnaus kūrybos darbais ir pakvietė visus prie pavasariškai papuošto stalo pasivaišinti šviežia klevų sula, pačios keptais įspūdingais keksiukais ir sausainiais. Atrodė, kad iš tiesų pavasaris plačiai atmerkė savo akis, kad visus pabudino ant stalo pamerktos žalsvais pumpurais pasidengusios beržo ir liepos šakelės.
Kovo mėnesio pabaigoje fotografijų paroda „Pabudimas“ iškeliaus į Tytuvėnų biblioteką, kur džiugins šios bibliotekos jaunuosius lankytojus ir miesto gyventojus.

Danguolė Garnienė
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos 
vyriausioji bibliotekininkė




                                         




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą