2016 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Sidabrave paminėta Knygnešio diena

Sidabravo filiale paminėta Knygnešio diena. Proginiame renginyje aktyviai dalyvavo Sidabravo gimnazijos mokiniai.
Gabija Daraškaitė priminė spaudos draudimo metus ir istorinį knygnešių indėlį, išsaugant lietuvišką žodį. Apie knygnešystę, kaip unikalų mūsų tautos reiškinį, niekur kitur pasaulyje neatsikartojusį, minčių pateikė ir Tomas Vilaikis. Po to Sidabravo gimnazijos penktokai padeklamavo eilėraščių. Prisiminimais pasidalijo renginio viešnia Audronė Beresnevičienė. Ji  tikino girdėjusi iš senelių, kad ir jų giminėje buvo knygnešių, o meilė knygai lydėjo visas jų kartas. Ši skaitytojų vaikų globėja, dėkodama už parengtus pasakojimus apie knygnešius ir knygnešystę, jiems padovanojo saldžių prizų ir po tušinuką, kad vaikai galėtų ne tik skaityti, bet ir užsirašyti gražias mintis.
Netradicinėje pamokoje dalyvavo ir Sidabravo kultūros namų specialistės Daiva Staškūnienė, Jolanta Černiauskienė bei Sidabravo gimnazijos vyresnioji bibliotekininkė Aušra Staškūnienė.
Po renginio dar kartą apžiūrėjome  mokytojos Reginos Grybovos rankdarbius ir jau atsisveikinome su jų paroda, kuri eksponuota bibliotekoje. Autorė pasipasakojo, kad dar daug gražių darbų ir dar ne vieną jų parodą bibliotekoje yra numačiusi.

Nijolė Snockienė,
Sidabravo filialo vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą