2016 m. balandžio 29 d., penktadienis

Valanda su knyga Akmenės savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Jau 16 kartą Lietuvoje šviečia Nacionalinė Bibliotekų savaitė. Šviečia ji ir mūsų Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Skyriaus vedėja O. Janionienė pristatė susirinkusiems skaitytojams Bibliotekų savaitę, papasakojo apie knygos, skaitymo ir bibliotekų svarbą ir reikšmę visuomenei, pakviesdama mūsų nuostabią viešnią „Pepę Ilgakojinę“ - Elingą Bazarovaitę, paskaityti visiems susirinkusiems Pepės nuotykių iš A.Lindgrend knygos „Pepė Ilgakojinė“. O kadangi Pepė labai išsiblaškiusi, jai mielai talkino bibliotekininkės.
Po to vyko piešinių konkurso „Mano svajonių biblioteka“, skirto Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos 70-mečiui, aptarimas ir apdovanojimai. Gražiausiai apie biblioteką svajojo Kamilė Tarabiejievaitė, antrą vietą laimėjo Loganas Labunskas, o trečią – Airidas Juška. Jie buvo apdovanoti dovanėlėmis, o visos kitos svajonės apie biblioteką sulaukė įvairių paskatinimų.
Kadangi švenčiame Nacionalinę Bibliotekų savaitę, popietės pabaigoje skaitytojai  buvo pakviesti dalyvauti viktorinoje „Jei skaitysi – atsakysi“ ir žinoma geriausiai atsakinėjo tie vaikai, kurie skaito daug knygų, todėl ir žino daugiausiai. Jiems teko saldūs prizai. Šviesi ir reikalinga mums ši savaitė – stiprinanti bibliotekas ir visuomenę, tai  viena ryškiausių 2016-ųjų Bibliotekų metų akcentų.

Aurelija Gerulskienė,
Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
 
Vaikų literatūros skyriaus specialistė

                                                 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą