2016 m. balandžio 12 d., antradienis

Literatūrinė popietė „Mano pirmoji knyga“ Ukrinų bibliotekoje

Balandžio 1 dieną Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinių klasių vaikai dalyvavo Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti skirtoje literatūrinėje popietėje „Mano pirmoji knyga“.

Lietuvoje Tarptautinė vaikų knygos diena minima 24-ąjį kartą. IBBY organizacijos iniciatyva ši diena nuo 1967 m. švenčiama kasmet balandžio 2-ąją – H. Ch. Anderseno gimimo dieną. Pasinaudojant įranga, įsigyta iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų, buvo demonstruojamos skaidrės apie garsiausio pasakininko – Hanso Christiano Anderseno gyvenimą, jo kūrybą.

Į biblioteką atėjo vaikai nešini savo pirmosiomis knygutėmis, kurios buvo gražiai pristatytos, papasakota, apie ką jose rašoma ir kas jas pirmą kartą perskaitė. Daugumos vaikų knygutės buvo jų pačių perskaitytos, o kitiems skaitė mama, senelė ir net krikštamotė. Atsineštos pasakų, eilėraščių, mįslių, nuotykių knygutės buvo gražiai išsaugotos, nesuplyšusios, nors ir matėsi, kad daug kartų vartytos. Bibliotekininkė taip pat supažindino su savo pirmąja perskaityta knyga Č. Torsono „Kikas“. Gražios leidinio iliustracijos labai patiko pirmos klasės berniukams ir jie panoro perskaityti šį kūrinėlį. Gerai, kad bibliotekoje jis yra, nes Nojus ją pasiėmė skaityti į namus. Po pirmųjų knygučių pristatymo ir aptarimo buvo apdovanota 2015 metais daugiausiai knygų bibliotekoje perskaičiusi ketvirtos klasės mokinė Evelina Pučkorževičiūtė. Jai padovanota prisiminimo dovanėlė – knyga ir pakabutis, o visiems pristačiusiems knygeles – magnetukai ir knygų skirtukai.

Vaikai mielai sutiko dalyvauti LBD inicijuotoje akcijoje „aš_skaitau_nes“, kurioje reikia siųsti fotografiją su atsakymu į klausimą, kodėl jie skaito knygas? Renginyje dalyvavę vaikai į šį klausimą garsiai atsakė: „nes patinka!“

Šiuolaikiniai vaikai nors ir retai, bet vis dar bendrauja su knyga. O pirmoji jų perskaityta knyga ir išliks pirmąja visą gyvenimą.  Skaityti yra įdomu, nes kai atverti knygą ir pradedi skaityti, pasineri į nuostabų pasaulį, susidraugauji su jos veikėjais, kartu keliauji, patiri daugybę nuotykių.

Valda Muravjovienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo bibliotekininkė
Nuotraukos Emilijos Muravjovaitės






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą