2016 m. balandžio 19 d., antradienis

Saugaus eismo diena Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešojoje bibliotekoje

Balandžio 6-oji kalendoriaus lapelyje pažymėta kaip Saugaus eismo diena. Lietuvoje ši diena, į atmintinų dienų sąrašą įtraukta nuo 2006 m., šiemet minima jau dešimtąjį kartą. Policija kviečia šalies gyventojus bent tą dieną pabūti kelyje žmogiškesniais ir rūpestingesniais. Saugaus eismo dienos vienas iš tikslų – šviesti moksleivius saugaus eismo klausimais bei atkreipti dėmesį į keliuose slypinčius pavojus. 
Į šią prasmingą akciją įsijungti Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos jaunuosius lankytojus paskatino Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus komisarė inspektorė, knygos „Kelių eismo taisyklės vaikams“ autorė bei mūsų bibliotekos globėja Aistė Dijokaitė. Iš Kelmės kilusi, šiuo metu Vilniuje gyvenanti ir dirbanti A. Dijokaitė, kaskart lankydamasi savo gimtajame mieste, nepamiršta ir vaikų bibliotekos. Šį kartą bibliotekos globėja atvežė vaikams dovanų atšvaitų ir kompaktinių plokštelių „Saugių kelionių pradžia“, taip pat paruošė vyresniems moksleiviams bei patiems mažiausiems skirtus saugaus eismo testus.
Kiekvienas jaunasis bibliotekos lankytojas, balandžio 6 dieną užsukęs į vaikų erdvę ir teisingai išsprendęs testą, buvo apdovanotas atšvaitu. Vaikams paaiškinta, koks reikalingas daiktas atšvaitas, kokia tai efektyvi žmogaus vizualioji saugumo priemonė, kuri padeda būti pastebėtiems laiku ir apsisaugoti nuo nelaimingų eismo įvykių. Saugaus eismo dienos dalyviai pažadėjo, jog atšvaitą nešios kasdien ir atkreips dėmesį, ar jis prikabintas matomoje vietoje. Tądien vaikų erdvėje apsilankę darželio „Kūlverstukas“ mažieji ugdytiniai taip pat turėjo galimybę išbandyti savo žinais spręsdami linksmą testą: ar reikalingi dviratininkui zuikiui kelyje tokie daiktai kaip telefonas, morka ir žaislinė mašinytė...
 Jaunimo inovatyvios erdvės JIE lankytojai sukūrė specialius plakatus, skirtus Saugaus eisimo dienai, ir pasitikrino savo žinias spręsdami sudėtingesnius testus. Dalyvavusiems teko dovanų kompaktinė plokštelė „Saugių kelionių pradžia“. 
Bibliotekoje veikė informacinė-literatūrinė paroda „Aš – saugus gatvėje“, kurioje buvo galima rasti įdomios ir naudingos informacijos. Norisi tikėti, kad Saugaus eismo diena bus ne vien įrašu kalendoriaus lapelyje, bet tai atsispindės ir realiame mūsų gyvenime.

Danguolė Garnienė
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešosios bibliotekos
vyr. bibliotekininkė



                                               






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą