2016 m. balandžio 1 d., penktadienis

Susitikimas Pakalniškių kaimo bibliotekoje

Kovo 29 dieną Pakalniškių kaimo bibliotekoje įvyko susitikimas su Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio direktoriumi Egidijumi Prascevičiumi. Šis renginys „Kuo esame ypatingi“ buvo skirtas Bibliotekų metams.  
Susitikime dalyvavo Pakalniškių pagrindinės mokyklos direktorė Asta Varkulevičienė, jos pavaduotojas ūkio reikalams Valteris Kleinas, 8-9 klasių mokiniai su istorijos mokytoja Gražina Vasiliauskiene, kaimo gyventojai.
Susirinkusiems klausytojams Egidijus Prascevičius išsamiai papasakojo apie muziejaus įkūrimo istoriją, nuveiktus ir dar laukiančius darbus, apie visus muziejaus objektus: Kleboniškių kaimą, Kleboniškių kaimo vėjinį malūną, Burbiškio dvarą, Raginėnų piliakalnį, aiškino, tų vietovių pavadinimų kilmę. Buvo įdomu išgirsti ir apie muziejuje sukauptus eksponatus, čia vykstančius renginius, sužinoti legendų bei padavimų. Direktorius pademonstravo muziejinių kirvukų, rastų šiose vietovėse.
Susitikimo metu direktoriui daug klausimų pateikė ir mokiniai, ir vyresniosios kartos atstovai. Egidijaus Prascevičiaus dėka renginio dalyviai daug sužinojo apie muziejaus istoriją, dabartį ir perspektyvą.  

Ramutė Smailienė,
Pakalniškių filialo vyresnioji bibliotekininkė
Valterio Kleino ir teksto autorės nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą