2016 m. balandžio 12 d., antradienis

Tarptautinė vaikų knygos diena Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale balandžio 1 d. vyko popietė „Knyga – tai šviesa“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti. Bibliotekoje apsilankė Sedos darželio „Meškučių“ grupės vaikučiai su auklėtojomis Gražina Aušinskiene, Ieva Butkute ir padėjėja Daiva Butkuviene.

Popietės pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė pristatė skaidres apie Tarptautinę vaikų knygos dieną, rašytoją H. K. Anderseną bei jo gyvenimą, kūrybą. Kadangi susitikome su vaikais balandžio 1-ąją, paklausus,  kokia proga šiandien susitikome bibliotekoje, visi choru atsakė, kad „Melagių dienai“.

Vėliau vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė papasakojo vaikams apie knygos kelią, kol pasiekia knygyną, biblioteką ir galiausiai skaitytoją. Pristatė „Mįslių dainelę“, kuri sudomino vaikus nuo pirmųjų eilučių: „Padainuosim jums dainelę apie žvėrelius, / Žuveles, paukštelius ir kitus gyvūnėlius.“

Popietės pabaigoje darželinukai džiaugėsi apsilankę bibliotekoje, pažiūrėjo animacinį filmuką „Stebuklingas varpelis“, kuris papasakojo apie gerumą, rūpestį ir pagalbą kitam. Vaikai apžiūrėjo įvairiausių formų, dydžių knygutes, susipažino su naujausia bibliotekos įranga, kuria gali pasinaudoti kiekviena miestelio įstaiga, pristatydama įvairius pranešimus, o taip pat tinka ir mažiesiems – žiūrėti pamokančius filmukus. Įranga gauta iš „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centro“ projekto.

Renginį organizavo vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė.

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė

Nuotraukos Loretos Mickienės



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą