2016 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Elektroninių knygų pristatymas Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale gegužės 18 d. vyko edukacinė pamoka, kurios metu bibliotekos lankytojai buvo supažindinti su elektroninėmis knygomis ir elektroninių knygų parduotuvėmis. Pamoką Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos moksleiviams vedė vyresnioji bibliotekininkė Janina Kelerienė, panaudodama iš projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ gautus planšetinius kompiuterius.
Pamokos pradžioje bibliotekininkė pristatė naujai gautas popierines knygas, kurių skaitytojai ilgai laukė: „Pagaliau ilgai ir laimingai“, „Įdomiausi lietuvių padavimai ir legendos“ bei naujausią, trečiąją, vadinamojo „Minekraft“ žaidimo, knygos dalį – „Kautynės su drakonu“. Vaikai visada renkasi, ką nori skaityti, prieš artėjančias vasaros atostogas. Kai nebereikia skaityti privalomosios literatūros, jie teikia pirmenybę mėgiamiausioms knygoms.
Pamokos metu bibliotekininkė pasiūlė paieškoti internete ir susirasti žinomų knygų elektroninius variantus, tokių kaip „Dievų miškas“, Pepė Ilgakojinė“ ar „Alisa stebuklų šalyje“. Pastarąją elektroninę knygą radome interneto svetainėje www.vyturys.lt. Tai Lewis Carroll elektroninė 2016 metų knyga su labai gražiomis iliustracijomis. Pirmąjį knygos skyrių „Kelionė triušio ola“ skaitėme taisyklingai ir raiškiai balsu planšetiniuose kompiuteriuose, po pastraipą kiekvienas. Vaikai liko sužavėti elektroninės knygos pateiktimi, tačiau popierinės knygos sakė nekeis į jokią kitą. „Liečiami knygos puslapiai, žiūrėjimas į užrašytas raides popieriaus lapuose, niekada nenusileis planšetinių kompiuterių ar skaityklių verčiamiems-braukiamiems lapams“, – sakė vaikai.
Edukacinės pamokos pabaigoje bibliotekininkė palinkėjo knygelių nepamiršti ir per vasaros atostogas, dažniau apsilankyti bibliotekoje, susipažinti su naujai gautomis knygomis.

Loreta Mickienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė 


Loretos Mickienės nuotraukos


                                            

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą