2016 m. gegužės 3 d., antradienis

Nacionalinei bibliotekų savaitei skirti renginiai Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale balandžio 28 d. vyko du renginiai. Pagal projektą „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ organizuotoje edukacinėje pamokoje „Informaciniai šaltiniai mokslui“ dalyvavo Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos moksleiviai ir dorinio ugdymo mokytoja Edita Kleinauskienė. Teminiame vakare, skirtame Nacionalinei bibliotekų savaitei ir Bibliotekų metams paminėti, Sedos literatų klubo „Varduva“ nariai poezijos skaitymais „Biblioteka buria bendruomenes“ paminėjo ir Vietos bendruomenių metus.
Edukacinė pamoka prasidėjo mokytojos pasveikinimu ir supažindinimu su Nacionaline bibliotekų savaite, kurios metu ir vyko pamoka bibliotekoje. Jos tema buvo apie informacinius šaltinius, kuriuos verta žinoti kiekvienam moksleiviui, ruošiantis pamokoms. Pristatytos duomenų bazių svetainės, Dabartinis lietuvių kalbos internetinis žodynas, Tarptautinių žodžių žodynas ir kt. Vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė pristatė interaktyvios bibliotekos portalą www.ibiblioteka.lt, kuriame gali prisiregistruoti kiekvienas LIBIS pažymėjimo turėtojas. Čia galima skaityti elektronines knygas, susipažinti su įvairiausių knygų ištraukomis, jas pavartyti.
Teminis vakaras su poezijos skaitymais prasidėjo literatų klubo „Varduva“ vadovo Benedikto Spirgio skaitytomis eilėmis apie draugystę, bendravimą ir buvimą kartu. Susirinkę keletas poezijos mėgėjų prie arbatos puodelio pasakojo apie įvairiausias vietos bendruomenes. Vienur žmonės labai uždari, kitur – atvirkščiai, šiltai bendrauja susitikę. Pagrindiniai bibliotekos skaitytojai, perskaitę labai daug knygų, sakė, kad trūksta pokalbių įvairiausiomis temomis, o bibliotekoje visi gali pasidalinti patirtimi ir įspūdžiais apie viską, ne tik pasakoti apie skaitytas knygas. Literatų klubo narė Edita Kleinauskienė skaitė V. Mačernio eilėraštį „Pasikalbėjimas su mama“, siedama šį kūrinį su artėjančia Motinos diena ir linkėdama visoms susirinkusios mamoms gražios šventės.
Renginius organizavo vyresnioji bibliotekininkė Loreta Mickienė ir literatų klubas „Varduva“.

Loreta Mickienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė 

Loretos Mickienės nuotraukos
                                            
                                    Mokytoja pristato edukacinės pamokos eigą

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą