2016 m. gegužės 13 d., penktadienis

Pilietiškumo pamoka Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje

Istorija visada gyva. Ji mūsų atmintyje, ji mūsų prisiminimuose, ji perduodama iš kartos į kartą, ji skatina nepamiršti, nepalikti, o žinoti. Žinoti mums visiems svarbius įvykius ir ta žinia dalintis su kitais.
Į Viešosios bibliotekos  vaikų literatūros skyrių atvyko Akmenės rajono savivaldybės mero patarėjas Tomas Martinaitis pasidalinti savo žinia ir patirtimi su „Saulėtekio“ progimnazijos 4c klasės mokiniais – mūsų skaitytojais, vadovaujamais mokytojos Rūtos Zaveckienės. Tomas Martinaitis  dalyvavo misijoje „Sibiras 2015“ ir parsivežė daug  įspūdžių, vaizdų, žinių ir visu tuo maloniai pasidalino su vaikais. Istorija tikrai gyva – matė Tomas su kitais dalyviais lietuvių tremties vietas, vaikščiojo jų takais, sutiko dar Sibire gyvenančių lietuvių ir žinoma tvarkė  kapines ir kapus – darė ir statė medinius kryžius, tvarkė tvoras, kapavietes – savo rankomis ir širdimi prisilietė prie visų mūsų praeities, prie istorijos.
Vaikai klausėsi labai susidomėję, gerbiamam Tomui turėjo daugybę klausimų, paniro į praeitį, pabuvojo tikroje istorijoje, kuri visada gyva, visada su mumis.
Mero patarėjui padėkos žodį tarė Viešosios bibliotekos direktorė Z.Sinkevičienė, įteikė gėlių ir simbolinę knygutę rašyti savo „istoriją“.

Aurelija Gerulskienė
Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
 
Vaikų literatūros skyriaus specialistė

J.Činčiukaitės nuotraukose

                                          
 Akmenės rajono savivaldybės mero patarėjas Tomas Martinaitis

„Saulėtekio“ progimnazijos 4c klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos Rūtos Zaveckienės

Akmenės rajono savivaldybės mero patarėjas Tomas Martinaitis ir Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė



                              Mero patarėjas Tomas Martinaitis ir renginio dalyviai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą