2016 m. gegužės 27 d., penktadienis

Seimas pagerbė aktyviausius bibliotekų knygų skaitytojus

Lietuvos Respublikos Seimas, kurio sprendimu 2016-ieji paskelbti Bibliotekų metais, pakvietė šalies bibliotekas išrinkti aktyviausius 2015 metų skaitytojus - vieną suaugusįjį ir vieną vaiką (iki 18 metų). Į šią Seimo iniciatyvą  atsiliepusių bibliotekų išrinkti knygų mylėtojai - nuo mažiausio iki vyriausio - pakviesti į renginį Seimo rūmuose. Dviem vyriausioms aktyviausioms skaitytojoms - 86 metai, o jauniausiajai skaitytojai - tik 4,5 metų.
Gegužės 25 d. Seime, istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje, pagerbti aktyviausi 2015 metų skaitytojai ir skaitomiausių knygų autoriai. Geriausia Akmenės krašto skaitytoja suaugusiųjų kategorijoje išrinkta Viešosios bibliotekos skaitytoja, renginių lankytoja, knygų mylėtoja Lina Runkauskienė, vaikų kategorijoje aktyviausia skaitytoja - Vaikų literatūros skyriaus literatūros būrelio narė, skaitovė Vasarė Brazaitė. Aktyviausios skaitytojos apdovanotos Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės  padėkomis ir dovanėlėmis. Iškilmingame renginyje dalyvavo ir skaitytojas pasveikino Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė.
Seimo Pirmininkė L. Graužinienė sveikinimo kalboje pažymėjo, kad žmonės, saugantys ir populiarinantys lietuvišką knygą, nuo mažens skatinantys skaityti vaikus, organizuojantys ir kviečiantys visuomenę į įvairius kultūros renginius, gali būti vadinami knygnešiais.
Skaitomiausių knygų autorė, menotyros mokslų daktarė  K. Sabaliauskaitė kalbėjo, kad skaitymas – tai didžiulis malonumas, o knyga – dvasinis penas.Vienas iš skaitomiausių knygų vaikams autorių - rašytojas Vytautas Račickas sakė, kad vaikams rašantis todėl, kad suaugę žmonės gali gyventi ir be knygų, o vaikai negali. Rašytojas pabrėžė, kad ypač vertina tiesioginį autoriaus ir skaitytojo bendravimą, nes tai padeda suprasti skaitytojo poreikius.
Dainuojamosios poezijos atlikėjas Žilvinas Ališauskas atliko savo kūrybos dainas.
Vitražo galerijoje buvo eksponuojama skaitomiausių lietuvių autorių knygų paroda. 2015 metais skaitytojai dažniausiai iš bibliotekų ėmė šių mūsų šalies autorių knygas: Kristinos Sabaliauskaitės, Romualdo Granausko, Irenos Buivydaitės, Andriaus Tapino, Rūtos Vanagaitės, Roko Flick, Nijolės Narmontaitės, Aldonos Ruseckaitės, Apolinaro Čepulio, Algimanto Čekuolio, Alvydo Šlepiko, o jauniausieji skaitytojai mieliausiai rinkosi Linos Žutautės, Vytauto Račicko, Vytauto V. Landsbergio, Kristinos Gudonytės, Rebekos Unos, Danguolės Kandrotienės, Tomo Dirgėlos knygas.

Zita Sinkevičienė
Viešosios bibliotekos direktorė


                                            






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą