2016 m. gegužės 3 d., antradienis

Viktorina „Knygos, šalys, žmonės“ Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje

Balandžio 29 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko skaitymo skatinimo projekto „Pasaulio pažinimas knygose ir kelionėse“ renginys viktorina „Knygos, šalys, žmonės“.
Viktorinoje dalyvavo Senamiesčio pagrindinės mokyklos 2a klasės moksleiviai su Dalyte Liaučiene ir „Žiburėlio“ pradinės mokyklos 3b klasės moksleiviai su mokytoja Daliute Vadeikiene. Šios klasės buvo subūrusios po savo komandą ir pasivadinusios „Žiburiukais“ ir „Smalsučiais“. Viktorina prasidėjo komandų prisistatymais. „Žiburiukų“ komandos nariai žaismingai pristatė savo komandą, o Emilija, Netas ir Ugnius parodė aplankytų šalių– Estijos, Prancūzijos ir Italijos nuotraukas bei apie jas papasakojo. „Smalsučių“ komanda padainavo dainą, o Edvinas papasakojo apie kelionę po Norvegiją ir parodė šią kelionę pavaizduotą piešinyje.
Viktorinos metu pradinukams teko teisingai ir greitai atlikti įvairias užduotis, susijusias su knygomis, jų veikėjais. Taip pat vaikai galėjo pasitikrinti savo geografijos žinias. Vaikams patiko naujoviškas užduočių pateikimas, atsakymų žymėjimas interaktyvioje lentoje. Komandos taškų surinko vienodai, tad už puikias žinias visi viktorinos dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanėlėmis.
Viktorina organizuota įgyvendinant Kultūros tarybos finansuotą projektą „Pasaulio pažinimas knygose ir kelionėse“. Renginyje buvo naudojama interaktyvi lenta, įsigyta iš „Bibliotekos pažangai 2“ ir LR kultūros ministerijos finansuojamo projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ lėšų.

Sigita Repšytė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Daivos Atienės nuotraukos

                                 
                                                 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą