2016 m. birželio 15 d., trečiadienis

Baisogalos biblioteka – saugaus eismo projekte

Birželio 11 dieną Baisogalos bendruomenės šventėje vyko  saugaus eismo projekto ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2016“ renginys. Jau penktą kartą bendruomenė įsijungė į saugaus eismo projektą, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, partneriai VĮ ,,Šiaulių regiono keliai“. Projekto vykdytojai - Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga. O kartu su bendruomene nuo pat pradžių projekte dalyvauja ir Baisogalos miestelio biblioteka.
Vienas iš projekto uždavinių mokyti, priminti saugaus eismo taisykles ir skatinti jų laikytis kasdienybėje, būti sąmoningais eismo dalyviais. Šventės metu saugaus eismo pamokėlėse dalyvavo ir senjorai, ir mokiniai.   
Po pasirodymų kolektyvus sveikino ir saugų eismą propaguojančiomis priemonėmis apdovanojo projekto simbolis „KATĖ“ – Baisogalos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Viktorija Golcienė ir bendruomenės pirmininkas Artūras Radžiūnas, kurie lydėjo kolektyvų dalyvius į saugaus eismo kampelį. Čia jų jau laukė vyresnioji bibliotekininkė Alvyda Žižniauskienė, policijos pareigūnas Rimantas Nainys ir Baisogalos Garbės Šaulių kuopos vadas, policijos rėmėjas Rimantas Narbutis. Bibliotekininkių parengta viktorina kai kuriems dalyviams buvo sunkiai įkandama, tačiau čia patarimų ir pamokymų buvo negailėta. Sunkesni klausimai buvo paaiškinti praktiškais pavyzdžiais. Už teisingus atsakymus viktorinos dalyviai gavo saugaus eismo priemonių ir saldžių dovanų.

Bibliotekos informacija ir nuotraukos


                                                                                  

                                                        Viktorinos akimirkos

                                            Apdovanoti viktorinos dalyviai

                                         
     Saugaus eismo simbolis Katė – Baisogalos vyr. bibliotekininkė Viktorija Golcienė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą