2016 m. birželio 28 d., antradienis

Edukacinių filmų peržiūros Sedos bibliotekoje

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Sedos filiale birželio 15, 17 ir 23 dienomis vyko filmų peržiūros, skirtos supažindinti vaikus ir paauglius su edukaciniais filmais apie įvairiausius Lietuvos miestelius, gamtą ir jos išteklius. Peržiūrose dalyvavo Sedos miestelio vaikai bei svečiai iš Vilniaus – Jaunųjų turistų centro vaikai su savo vadovais ir direktoriumi Algirdu Kasparavičiumi. Tai paskutinieji projekto „Pažangių technologijų ir laisvalaikio centras“ renginiai – edukacinių filmų, kaip kitokios laisvalaikio praleidimo formos, pristatymų ciklas.
Birželio 15 dieną vyko filmo apie Sedą „Virtuali Seda“ peržiūra. Ją stebėję vietiniai vaikai džiaugėsi miestelio grožiu, įvairiomis jo vietomis. Filmukas sukurtas 2012 metais, taigi pastebėta jau dabar pasikeitusių, renovuotų pastatų, tokių kaip Sedos malūnas, biblioteka ir kultūros centras. Vaikams labai patiko žiūrėti pažįstamas Sedos miestelio vietas ir gatveles.
Birželio 17 dieną vyko edukacinio, mokomojo filmuko apie vandenį „Vandens tarša“ peržiūra. Vaikai įdėmiai stebėjo filmuką, gilinosi į rodomus faktus, kėlė sau klausimus, kokia vandens svarba žmogaus gyvenime ir kaip neapdairiai šiais laikais jį teršiame. O juk jis mūsų visų gyvybės šaltinis, tiek žmogui, tiek visai augalijai bei gyvūnijai.
Birželio 23 dieną vyko renginys su Sedos bibliotekos svečiais iš Vilniaus. Jaunųjų turistų centro vaikai su savo vadovais, šią vasarą apsigyvenę prie Plinkšių, aplankė Sedą. Atkeliavusieji pėstute iki Sedos, vyresniosios bibliotekininkės Loretos Mickienės buvo lydimi po miestelio lankytinas vietas. Apžiūrėtos abi bažnyčios, Sedos salelė, o bibliotekoje pasipildyta vandens atsargomis, peržiūrėta ir išklausyta informacija apie Sedą, kurią pristatė vyresniosios bibliotekininkės Janina Kelerienė ir Loreta Mickienė. Vėliau L. Mickienė palydėjo jaunuosius turistus iki Vytauto Didžiojo paminklo, Antano Baranausko statulos, galiausiai iki Mildos slėnio. Prie Mildos šaltinio turistai pietavo, o vėliau keliavo atgal į stovyklavietę, visi pavargę, tačiau pilni įspūdžių. Džiaugėmės tokiais tolimais svečiais iš sostinės, aplankiusiais Sedos biblioteką.

Loreta Mickienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Sedos filialo vyresnioji bibliotekininkė

Janinos Kelerienės ir Loretos Mickienės nuotraukos



                                              


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą