2016 m. birželio 9 d., ketvirtadienis

Šeduvoje – paroda ir susitikimas su jos autore

Šeduvos miesto bibliotekoje parengta kraštietės Nijolės Bukauskaitės-Sušinskienės  tapybos darbų paroda „Minties atspindžiai“. Birželio 7 d. įvyko susitikimas su autore.
Eksponuojamuose paveiksluose atsispindi gimtinės vaizdai, juose daug šviesių spalvų. Susirinkę šeduviečiai dėkojo kūrėjai už pasidalytas mintis, surengtą parodą, įteikdami Šeduvos laukų gėlių puokštes.
Nijolė Bukauskaitė-Sušinskienė baigė Šeduvos vidurinę mokyklą,  įgijo teisininkės  specialybę, ilgus metus dirbo ir gyveno Utenoje. Šiuo metu ji – vilnietė. Prisistatydama apie save  sakė: „Domėjausi daile, muzika ir žmonėmis, kurie kuria. Stebėdavausi jų sukurtais, išaugintais ir išpuoselėtais darželiais, sodais, nėriniais ir mezginiais, skambiomis eilėmis, subtiliais keramikos dirbiniais, nuostabiais drožiniais, bet atrodė, kad ką nors turiu sukurti ir pati. Pabandžiau (...). Pasirodo, spalvos įtraukia į savo pasaulį, kuris yra švelnus, kuriame nėra  ginčų, pykčio, nuoskaudų. Atradau kitą, man mielą pasaulį, kurį galiu kurti ir kuriame galiu ilsėtis.“
Kraštietė ne tik tapo paveikslus, bet ir kuria eiles. Išleista jos poezijos knygelė „Pusiausvyra“ (2011). Meniškos prigimties moteris su didžiule pagarba kalbėjo apie savo šviesaus atminimo tėvą Antaną Bukauską, kuris buvo puikus mokytojas, kraštotyrininkas, įkūręs mokyklos muziejų, apie mamą, savo gyvenimą paskyrusią medicinai.

Šeduvos  miesto filialo informacija ir nuotraukos

                                                    
Šeduviams buvo miela susitikti savo kraštiete Nijole Bukauskaite-Sušinskiene (kairėje), dešinėje – tenykštė vyresnioji bibliotekininkė Regina Juknienė

                                                    
       Renginio dalyviai prisiminimui nusifotografavo su savo viešnia (centre)  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą