2016 m. birželio 6 d., pirmadienis

Edukacinis užsiėmimas su fotomenininkais Birute Marija ir Albinu Algirdu Musneckiais Šiaulių VB

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje įvyko Senjorų rankdarbių būrelio edukacinis užsiėmimas, į kurį atvyko fotomenininkai, kraštotyrininkai, pedagogai Birutė Marija Musneckienė ir Albinas Algirdas Musneckis. Šiam susitikimui buvo parengta pavasario-vasaros žiedais marguojanti B. Musneckienės bibliotekai dovanotų fotografijų paroda. Užsiėmimo tema – meninė fotografija ir naujosios skaitmeninės technologijos.

Kadangi ilgametę fotografavimo patirtį turintis A. Musneckis daugiausia dirba su profesionalia įranga, tad  jis kalbėjo apie patį fotografavimo procesą, dažniausiai daromas klaidas, šiuolaikines fotografijų redagavimo galimybes, pasidalino prisiminimais apie tai, kokia įranga būdavo daromos fotografijos praeityje ir kaip jis pats susidomėjo šia veikla. B. Musneckienė fotografuoti pradėjo vėliau, tačiau jau turi parengusi svarių darbų. Ji pasakojo, kad labiausiai mėgsta fotografuoti gamtą: medžius, gėles, paukščius. Užsiėmimo metu moterys apžiūrėjo fotomenininkės atsineštus darbus ir fotoalbumą „Sakmė medžiui“.

Susitikimo metu buvo pristatytas ir naujausias fotoalbumas „A. Musneckio fotokelias I d. 1966-2015 m.“. B. Musneckienė davė patarimų, į ką būtina atkreipti dėmesį fotografuojant, kad nuotraukoje užfiksuoto vaizdo negadintų įvairūs pašaliniai objektai ir kt.

Antroje – praktinėje - edukacinio užsiėmimo dalyje Bibliografijos-informacijos skyriaus darbuotoja Eglė Tarasevičienė parodė moterims kaip veikia planšetiniai kompiuteriai ir kaip jais galima fotografuoti. Buvo daug juoko ir įspūdžių, kai senjoros ryžosi pabandyti fotografuoti pačios, tačiau sekėsi tikrai neblogai. Šį kartą buvo fotografuojama bibliotekos patalpose, bet kitų užsiėmimų metu ketinama šią veiklą pratęsti lauke.

Edukacinis užsiėmimas surengtas įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamą  projektą „Aktyvus ir kultūringas senjoras bibliotekoje“.

Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
Specialistė kultūrinei – edukacinei veiklai

                                                

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą