2016 m. birželio 13 d., pirmadienis

Šiaulių miesto savivaldybės bibliotekoje vyko susitikimas su doc. Zita Kelmickaite

Birželio 9 d. Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje, vykdant Lietuvos kultūros tarybos iš dalies finansuojamą projektą „Aktyvus ir kultūringas senjoras bibliotekoje“, svečiavosi etnomuzikologė, televizijos, radijo laidų ir renginių vedėja doc. Zita Kelmickaitė. Docentė kalbėjo tema „Etnokultūra, žmonių saviraiška ir aktyvumas“. Kadangi etnomuzikologės vedamos televizijos laidos yra labai populiarios, daugelį žavi jos charizmatiška asmenybė, tad į susitikimą susirinko pilna salė lankytojų. Aktyviai dalyvavo bibliotekos rankdarbių būrelio senjoros, atvyko Kutiškių bendruomenės (Radviliškio raj.) atstovai.
Viešnia nuo pat pirmų susitikimo akimirkų pakerėjo salę savo betarpišku ekspresyviu bendravimu, energija, uždegančia kalbėjimo maniera, humoru. Etnomuzikologė kalbėjo apie žiūrovams nematomą televizijos laidų kūrimo procesą, kaip nuo kūrėjų darbo – profesionalumo, pastabumo, geranoriškumo –  priklauso laidos dalyvio įvaizdis. Spalvingai, nuoširdžiai, su jai būdingu humoru doc. Z. Kelmickaitė pasakojo apie žmones, su kuriais jai teko bendrauti kuriant laidas, važinėjant po įvairiausius Lietuvos kampelius. Buvo paliesti ir skirtinguose Lietuvos etnografiniuose regionuose gyvenančių žmonių gyvensenos ir charakterių ypatumai. Kadangi, kuriant laidas, yra išvažinėta ne tik visa Lietuva, bet ir aplankyta daug užsienio šalių, tai etnologė įdomiai ir vaizdžiai pasakojo ir apie užsienyje gyvenančius lietuvius, susitikimus su jais, bendravimą, jų požiūrį į įvairius gyvenimo reiškinius. 
Renginio pabaigoje viešnia atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Tradicinių lietuvių amatų meistras, etnografas Albertas Martinaitis kartu su gražiais palinkėjimais įteikė Z. Kelmickaitei suvenyrus-paukštelius, kuriuos jis padarė iš įvairiuose Lietuvos kampeliuose rastų akmenukų.
Nors ir skubėdama į vakare Vilniuje vyksiantį koncertą, doc. Z. Kelmickaitė rado laiko pabendrauti prie arbatos puodelio su bibliotekos Senjorų rankdarbių būrelio moterimis, palikti įrašą bibliotekos svečių knygoje.

Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos
specialistė kultūrinei - edukacinei veiklai


                                                   




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą