2016 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Vasara su knyga Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje

Vasaros pradžioje startavo visą šalį apimantys skaitymai ,,Vasara su knyga“, skirti Bibliotekų metams paminėti. Šiais skaitymais ir kultūros renginiais siekiama skatinti vaikus ir jaunimą skaityti, dalintis su bendraamžiais perskaitytų knygų įžvalgomis, ugdyti skaitymą kaip laisvalaikio pomėgį.
Ta proga Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius surengė netradicinį skaitymą ,,Vasara su knyga“, kuris vyko prie visiems gerai  žinomo ,,Rasos“ skvero. Kadangi jaunieji knygų mylėtojai labai mėgsta vaikiškų knygų autorės ir iliustratorės Linos Žutautės knygeles apie neklaužadą mergaitę Kakę Makę, todėl ir netradiciniam skaitymui prie fontano buvo pasirinktos linksmos herojės  istorijos. Skaitymo aplinką papuošė nuotaikingi ir spalvingi Kakės Makės balionai su jos atvaizdu.
Nuostabu, kad gražiausias metų laikas leidžia bibliotekoms renginius perkelti į atviras erdves – miestų ir miestelių aikštes, vaizdingas gamtos vietas. Ir toliau kviečiame taip aktyviai visus bibliotekos lankytojus dalyvauti įvairiuose renginiuose, skaitymuose, užsiėmimuose, konkursuose taip skleidžiant žinią; ,,Skaitymas yra malonumas, skaitymas yra atostogos, skaitymas yra bendravimas“.

Jūratė Činčiukaitė
Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus specialistė


Jūratės Činčiukaitės nuotraukose: „Vasara su knyga“ dalyviai netradicinio skaitymo metu

                                            




                                                     


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą