2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Vienybės ir išlikimo žygis

Birželio 17 dieną Beinoravos bibliotekos  jaunieji lankytojai dalyvavo turistiniame žygyje, kurį organizavo nuolatinė Beinoravos bibliotekos rėmėja, kraštietė, Lietuvos ultramaratonininkų  rinktinės narė, tarptautinės futbolo federacijos teisėja Vaiva Kurpytė-Skipitienė. Į žygį keliavo 16 paauglių nuo 12 iki 17 metų amžiaus. Numatytu laiku visi renginio dalyviai rinkosi prie bibliotekos, kur jie buvo supažindinti su žygio taisyklėmis, instruktažu, vyko ekipiruotė, daiktų dalybos, rikiuotė. Vėliau grupė žygeivių 10 – 11 km ėjo lauko keliukais link Kiršino upės, pakeliui sustodami pailsėti, užkąsti, pasigrožėti pakelėse žydinčiomis rugiagėlėmis ir aguonomis. Maždaug po dviejų valandų buvo pasiektas galutinis tikslas – privati poilsiavietė, į kurios teritoriją mielai sutiko įsileisti Jūratė ir Vytautas Petraičiai.
Atvykus į numatytą vietą, pailsėjus ir papietavus, jaunuolių laukė teritorijos įvertinimas, pasiskirstymas užduotimis, poilsio, aktyvios veiklos bei maisto ruošimo zonų įkūrimas. Kitaip sakant, reikėjo  padaryti sau ir draugui stogą, stalą ir lovą! Po pietų visi žygio dalyviai susėdo ant tiltelio į upę, kur  nuostabios gamtos apsuptyje  visiems padalinta skirtingų žanrų, netgi skirtingų kalbų knygų. Apie 10 minučių vyko knygų skaitymai. Vėliau šauniųjų žygeivių laukė aktyvūs  žaidimai, užsiėmimai vandenyje ir ant kranto, taktiniai taiklumo, miklumo, gudrumo ir draugiškumo išbandymai, įvairios pratybos. Vakare buvo kuriamas laužas, smagioje kompanijoje laukė vakarienė. Prie laužo buvo sekamos linksmos istorijos, anekdotai, vyko vakaro linksmybių sielos rinkimai. Pradėjus temti, žygeiviai statė palapines, kūrė ir dekoravo šokių ir komandinių žaidimų aikštelę.
Pakilus labai stipriam vėjui, planuotą nakvyne gamtoje teko nutraukti. Gamtos stichijų sukeltos ekstremalios situacijos sąlygomis vaikai  buvo labai vieningi, drąsūs ir išradingi. Per labai trumpą laiką buvo išardyta palapinė, surinkti daiktai. Visus žygio dalyvius saugiai į namus išvežiojo Beinoravos bibliotekos nuolatinis rėmėjas ir pagalbininkas sidabraviškis  Žygimantas Blužas. Nors jauniesiems žygio dalyviams dėl nenuspėjamų gamtos išdaigų teko patirti šiek tiek baimės, nerimo ir įtampos, važiuojant į namus, jų nuotaika buvo puiki.


Rima Lukoševičiūtė
Radviliškio rajono savivaldybės
Beinoravos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė


Rimos Lukoševičiūtės nuotraukos 


                                                    
                                                   Žygio dalyviai


                                             Knygas skaitė ant tiltelio
                                          

                                                  Stovyklavietėje
                                                                                                           
                                                     Komandiniai žaidimai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą