2016 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Radviliškio viešosios bibliotekos Žaislotekoje popietės apie gerumą

Birželio 22 dieną Radviliškio viešosios bibliotekos Žaislotekoje įvyko renginys „Geros širdelės diena“.
Jo metu mokytasi būti geresniems vienas kitam. Skaitytos dvi pamokančios istorijos. Viena iš jų –  Jono Biliūno pasaka „Kliudžiau“. Ta knyga pasirinkta  neatsitiktinai, mat į popietę buvome pasikvietę viešnią. Dominyka Norkutė ir jos tėveliai jau 9 metai savo namuose slaugo, augina ir prižiūri aklą rusų toiterjero veislės kalytę Gučę. Aklas šuniukas, prižiūrimas ir mylimas gerų žmonių, gyvena pilnavertį gyvenimą. Visi popietės dalyviai dėkojo Dominykai už jos ir jos tėvelių gerumą.
Tai visiems renginio dalyviams buvo gražus pavyzdys, kiek nedaug kartais reikia, kad į savo „gerų darbų maišelį“ galėtum įdėti akmenėlį. „Gerų darbų maišelis“ buvo padovanotas ir Dominykai, palinkint, kad jis niekada nebūtų tuščias.
Popietės metu veikė spaudinių bei knygų paroda apie šios veislės šuniukus, apie gerumą.

Birželio 30 dieną Žaislotekoje svečiavosi Gabrielės Jackevičiūtės triušiukas Pukis. Dalyvavę vaikai grožėjosi šiuo „svečiu“, klausėsi Hermo Maceikio, Godos Utakytės, Liepos Mikalauskaitės sekamų pasakų apie triušiukus. Renginio pabaigoje visi vaišinosi „Kiškio pyragu“.
Į renginį susirinko stebėtinai daug vaikų. Matyt, tokios gerumo valandėlės domina ir patraukia juos, yra jiems svarbios, artimos. Vaikai ne tik pamato gyvūnėlį, bet ir sužino, kaip jį auginti, kaip juo rūpintis, išgirsta įdomių pasakojimų apie gyvūnėlio pomėgius, išdaigas.
Kiekvienos tokios popietės metu veikia knygų ir spaudinių parodos. Dalyviai jomis domisi, pamato knygelių, paima perskaityti. Taip ugdomas Žaislotekos bičiulių smalsumas, taip atrandama knyga ir pažįstamas pasaulis.

Jolanta Šilinskienė,
Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė

Autorės nuotraukose – Žaislotekoje vykusių popiečių apie gyvūnėlius akimirkos


                                            




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą