2016 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Šiaulių miesto savivaldybės bibliotekos kiemelyje kurta floristinė kompozicija, skirta Šiaulių 780 jubiliejui

Šiaulių miesto pietinio rajono gyventojai pajautė miesto jubiliejaus šventinę nuotaiką, regėdami nuostabų floristinį kilimą prie bibliotekos, esančios Aido g. 27. Šventinę erdvę bibliotekos kiemelyje puošė Šiaulių profesinio rengimo centro BF 16 grupės moksleivės, profesijos mokytojos Eglė Saročkienė ir Nelda Šutaitė bei bibliotekos Bibliografijos-informacijos skyriuje veikiančio Senjorų rankdarbių būrelio moterys. Beje, prisijungė ir kai kurių vyrai.
Žinoma, pastarosios gamino paruošiamuosius kompozicijos elementus, o idėjos ir įgyvendinimo iniciatorės buvo ŠPRC floristės. Į kompoziciją, skirtą Šiaulių miesto 780-ajam miesto jubiliejui, įkomponuotos  rudeninės gėlės, vaisiai, šermukšnių uogos ir kt. Gerą nuotaiką sulaikai pažvelgęs į tarsi išsiliejusį saulės spindulių šaltinį.
Praeivių susidomėjimas, jų išreikštos emocijos ir susižavėjimas, įsiamžinimas nuotraukose ir pagiriamieji žodžiai, už tai, kad prie bibliotekos dažnai vyksta kultūriniai renginiai, kurie pagyvina, paįvairina gyventojų kasdienybę, parodo, kad tokia veikla nelieka nepastebėta bendruomenės. Šįkart darbui susijungė dvi kartos: draugavo ir kūrė jaunimas ir senjorai.

Agnė Kemzūraitė
Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos 
specialistė kultūrinei-edukacinei veiklai

                                            


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą