2016 m. gruodžio 23 d., penktadienis

Adventinė trijų kartų vakaronė

Gruodžio 21 dieną Sidabravo bibliotekoje susirinko vaikai, jų tėvai ir seneliai. Jie buvo pakviesti į adventinę popietę, kad visi pasibūtų drauge, kad vaikai perimtų senolių išmintį.

Buvusi Sidabravo gimnazijos  mokytoja Regina Grybova renginyje įdomiai papasakojo apie Advento papročius, tradicijas. Ir kiti popietės dalyviai dalijosi prisiminimais iš savojo krašto. Gruodis liaudyje vadinamas siekiu, nes per elnio ragą susisiekia su kitų metų sausiu.  Tai laukimo mėnuo. Kad jis neprailgtų, nuo seno vakarais bibliotekoje rinkdavosi vaikai ir suaugusieji, skaitydavo įvairiausias istorijas, pasakas.


Išsikalbėję visi kartu gėrėjomės Reginos Grybovos rankdarbių paroda ,,Baltoji fantazija“, Skaistės Leščinskienės rankdarbiais, kurie šiuo metu eksponuojami bibliotekoje. Su mažaisiais šventės dalyviais skaitėme pasakas, piešėme jų personažus. Vaikų didžiausiam džiaugsmui, atkeliavo  Kalėdų Senelis su dovanomis. Vaikams saldumynų padalijo ir Audrutė Beresnevičienė, o dosnusis bibliotekos globėjas Dalius Pranculis kiekvienam šventės dalyviui dovanojo po knygą. Malonus susitikimas, jaukus bendravimas tęsėsi prie adventinių vaišių ir arbatos.  

Renginys tarsi sutrumpino laiką iki taip laukiamų metų pabaigos švenčių.

Nijolė Snockienė,
Sidabravo filialo vyresnioji bibliotekininkė

Autorės nuotraukos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą