2017 m. kovo 28 d., antradienis

Bibliotekininkė aplankė priešmokyklinukus


Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Židikų filialo darbuotoja Benita Vaizgėlienė gavo kvietimą  aplankyti Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupę ir papasakoti apie biblioteką.

Kovo 27 d. bibliotekininkė lankėsi šioje grupėje ir organizavo popietę ,,Biblioteka – knygų pasaulis“. Bibliotekininkė papasakojo apie knygutes, kur jos gyvena, kas jose rašoma. Vaikai buvo pakviesti susitikti su Ingrida – rašytojos Katerinos Janouch ir iliustruotojos Mervi Lindman knygelių veikėja. Mažieji klausėsi smagios istorijos ,,Ingrida nori pliuškentis“. 


Iš žaidimų knygos ,,Mano sode“, kurią parašė Gill Davies, o iliustravo Gill Guile, vaikai sužinojo apie įvairius gyvūnėlius, paukščius, daržoves, vaisius ir dar daug įvairių kitų dalykų. Susitikimo pabaigoje mažieji parodė lėlių teatro spektaklį ,,Trys paršiukai“.

Atsisveikindama bibliotekininkė pakvietė vaikus ir jų auklėtojas apsilankyti Židikų miestelio bibliotekoje. Vaikai, kupini įspūdžių, linksmai atsisveikino su viešnia ir pažadėjo, kad būtinai apsilankys bibliotekoje.


Benitos Vaizgėlienės inf.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą